Sopa de síndria i tomàquet amb ricotta i menta.

Sopa de síndria i tomàquet amb ricotta i menta.

Aquesta és la primera sopa freda que vaig escriure al blog a l’estiu del 2012. Continua sent un èxit. És hidratant, poc calòrica, amb fruita de temporada i agrada, gairebé, a tots.

Una sopa italiana amb tots els colors de la Mediterrànea.

Ingredients (Per a 4 persones)

  • 500 gr. de síndria (sense pell i llavors).
  • 500 gr. de tomàquets molt madurs
  • 250 gr. de formatge Ricotta o una terrina de formatge fresc com el mató o el recuit.
  • Oli d’oliva verge extra el que calgui
  • Sal i pebre negre molta al moment
  • Menta fresca la necessària

Preparació i elaboració:

  • Retem i escaldem els tomàquets els traiem la pell.
  • Traiem l’escorça i les pipes de la síndria. La tallem a trossos.
  • Triturem els dos ingredients amb la batedora.
  • Colem la sopa amb el colador xinès, si voleu, sempre queda una textura millor i la reservem a la nevera. Si no la colem, mantenim la fibra.
  • Posem la ricotta en un recipient. La treballem amb una espàtula, afegim una mica d’oli, sal i pebre molta al moment, al nostre gust, fins que tinguem una pasta cremosa.
  • A continuació, afegim a l’oli d’oliva unes fulles de menta, prèviament escaldades, ho triturarem tot i ho passarem pel colador xinès.

Presentació: Emplatar la sopa afegir la crema de formatge fresc amb forma de croqueta o “quenelle” Al voltant poseu-hi una mica d’oli aromatitzat amb menta.

Que vagi de gust