Res és per sempre (Ofiuco)

Res és per sempre (Ofiuco)

Molt sovint en el camp de la Cultura Popular i Tradicional es genera el debat de què es pot considerar tradicional i què no. O què és cultura popular i què no ho és. A mi, particularment, us he de dir que aquest debat sempre m’ha semblat que no porta gaire enlloc i sobretot trobo que la majoria de vegades és tendenciós i amb resultats estèrils. Francament és un debat que em cansa.
Com tot a la vida, les coses neixen o s’inventen un dia i un altre evolucionen, desapareixen o canvien, o vés a saber, i es que res és per sempre. Tant és així que a principis de l’any 2011 saltava la notícia als diaris de que s’havia descobert un nou signe del zodiac i que duia per nom Ofiuco.
De fet, s’ha de dir que molta novetat tampoc era ja que els astrònoms ja l’havien descobert i ja havien fixat la seva posició com una constel·lació pels volts dels anys trenta del passat segle XX, però no ha estat fins ara que l’astrologia l’ha reconegut.
Imagineu-vos, una cosa que teníem tan clara des de temps immemorials ara de cop i volta resulta que res, tot s’ha de re-calcular de nou. Per que la cosa no és fàcil, ja que Ofiuco, el tretzè dels signes zodiacals va del 30 de novembre al 17 de desembre i per tant s’han de re-situar els altres 12 dins el calendari. Però la cosa no acaba aquí la novetat a la llarga farà replantejar les maquetes de diaris i revistes que diàriament o setmanalment publiquen el nostre esdevenidor en caselles de 2X6 o 4X3 tot quedant ben quadradet i equilibradet. I Ara què? Un quedarà desaparellat fent que la pàgina vagi coixa,. De ben segur que els dissenyadors gràfics trobaran una solució.
Ah amics si tot acabés aquí. Però no, el tema encara es complica més en el terreny personal. Us posaré el meu exemple: més de 40 anys pensant que era Peixos, que segons la definició som dins el zodiac un dels signes més intuïtius i pacients ja que som molts sensibles als sentiments i patiments dels altres. Doncs no, ara resulta que he de ser un recercador i descobridor de com canviar les coses per millorar l’entorn i la societat ja que és una de les característiques principals dels Acuaris, signe al que pertanyo a partir del descobriment d’Ofiuco.
I es que tal i com hem dit abans, tot plegat demostra que res és per sempre.