Illuntzean – Adrià Grandia

Illuntzean – Adrià Grandia

Adrià Grandia

Adrià Grandia toca la viola de roda, un instrument complex i difícil.  Ha estudiat amb els millors mestres del país i també de França, el territori més important pel que fa a aquest instrument.  Toca amb un dels millors grups de folk que hi ha ara a Catalunya Tazzuff i també acompanya música medieval, experiències de música contemporània amb el grup Brossa i fins i tot música pop comercial amb Astrud.
També dona classes al Centre Artesà Tradicionàrius.  Li queden energies per auto produir-se un CD titulat Deriva on pinta paisatges sonors amb delicadesa.  Aquesta màquina de fer música d’origen medieval a Catalunya no té referències sonores. Sabem que es tocava, hi ha textos que en parlen, imatges de l’instrument però els músics actuals han hagut d’inventar el so català i això no és fàcil.  Adrià Grandia amb el disc Divisa contribueix a fer nostra la viola de roda, aquest giny de sons misteriosos i suggeridors.  Com el que ara us proposo escoltar. es titula: “Illuntzean”