Estrenes de nou
Crònica 04/06/2012

Estrenes de nou
Crònica 04/06/2012

Aquest cap de setmana s’han pogut veure algunes estrenes destacades. Vella i Mataró han fet el primer castell de 9.

El juny ha arribat amb moltes novetats en aquesta temporada. Aquests primers compasos de l’any estan sent molt productius.

A La Selva del Camp la Vella de Valls va fer el 3de9, el primer dels rosats en aquest any i que fa en aquesta plaça. Van fer el segon 5de8 de l’any i també van estrenar el 2de8 i el pilar de 6. Els Xiquets de Reus van completar el segon 3de8, un registre destacat a aquestes alçades del curs. També van completar el 2de7.

A Mataró els Capgrossos van estrenar un matiner 4de9, el primer que es veu aquest 2012. Els mataronins també van fer el seu primer 2de8, van completar l’aniversari amb el 3de8. Els Minyons de Terrassa hi van estrenar el 5de8 i van sumar un altre 2de8 i 3de8. Els Castellers de Barcelona van completar el 4de8 i van carregar el 3de8, el primer castell que els cau enguany.

Al Vendrell la Jove de Tarragona va estrenar el 4de8 amb l’agulla, va reeditar el 2de8 i també el 4de8. La Joves de Valls va fer per primer cop el 7de8, va estrenar el 5de8 i va descarregar també el 4de8. Els Nens del Vendrell van fer el 5de7 com a millor castell.

A Vilafranca els Xicots van fer el seu primer 4de8 de l’any i els vilafranquins de la camisa vermella ja encadenen quinze temporades consecutives fent castells de vuit. Els Xiquets de Tarragona i els Castellers de la vila de Gràcia van fer també el 4de8 i el 2de7. La Jove de Sitges hi va fer el 4de7 amb l’agulla com a destacat.

A Vic els Sagals d’Osona van tornar a fer el 4de8, mentre Moixiganguers d’Igualada i Xics de Granollers el van haver de desmuntar. Els de Badalona hi van portar el 4de7.

A Barcelona, el dissabte, els Castellers de Sants van repetir la clàssica de vuit i els Margeners de Guissona el 3de7 amb l’agulla. Finalment al Vendrell, també el dissabte, els Bordegassos de Vilanova van coronar el 2de7, el primer que els cau enguany.