Torredembarra i Altafulla de nou
Crònica 16/07/2012

Torredembarra i Altafulla de nou
Crònica 16/07/2012

Verds i Jove de Tarragona planten castells de 9 en cap de setmana intens.

Un altre cap de setmana fort al món casteller, amb estrenes destacades i actuacions de nivell. Tot plegat com a previa del proper cap de setmana de Les Santes a Mataró, on tornarà la gamma extra.

Dissabte a Torredembarra els Castellers de Vilafranca van fer la millor actuació del cap de setmana. Els verds van revalidar el seu millor repertori amb el 4de8 amb l’agulla, 4de9, 3de9 i pilar de 7. Tot sota control i amb prou entitat per guanyar la diada. I és que la Jove de Tarragona va anar a per la tripleta màgica. Els liles van estrenar el 4de9, que van carregar. Després de la caiguda, en un gest de caràcter,  van completar el primer 3de9 de l’any. De sortida havien fet un altre 5de8. Els Nois de la Torre van fer el 3de7 amb l’agulla i van desmuntar el 5de7.

Diumenge a Altafulla els verds van a tornar a fer el 3de9. Van descartar el 4de9 per l’excessiva pausa ocorreguda a mitja diada. Van fer també el 2de8, el 4de8 amb l’agulla i el pilar de 7. Els Xiquets de Tarragona va estrenar un matiner 5de8 i van confirmar la millor arrencada de temporada amb el tercer 2de8 i un altre 3de8. Els d’Altafulla van coronar el 5de7.

A Barcelona, al Poble Sec, els Capgrossos de Mataró van tornar a fer el 5de8, el 2de8 i el 4de8. Els de Lleida és van rescavalar en completar la clàssica de 8. Van descarregar els primers 3de8 i 4de8 de l’any. Els del Poble Sec també van carregar el primer 2de7.

Al Raval, seguint a la capital, els Castellers de Barcelona van repetir el triplet de 8. El 2de8, el segon de l’any, el van fer després d’un intent desmuntat. Els d’Esplugues hi van fer el 5de7 i els de Cerdanyola un intent desmuntat de 3de7 i castells de 6.

A Calafell diada accidentada i feixuga degut a la gestió de les assitències mèdiques. Els Nens del Vendrell i els Bordegassos de Vilanova van carregar el 4de8. El dels vendrellecns era el primer de l’any. Les dues colles van fer també el 2de7. Els Xicots de Vilafranca van desmuntar prematurament el 3de8 i si van poder estrenar el 2de7.

A Llavaneres, dissabte, els de Mataró van fer el 2de8, 3de8, 4de8 i van carregar el primer pilar de 6 de l’any. Feia dos anys que no l’alçaven.

La Vella de Valls va fer dissabte dues actuacions. A Valls, al barri de la Xamora va fer la clàssica de 8 i el pilar de 6. Tot i que el 3de8 va ser tan sols coronat. A Salou van fer el 2de7 i el pilar de 6.

A Palafrugell els de Sabadell van portar el 4de8 i el Marrecs de Salt el 2de7. Finalment a Súria els Sagals d’Osona van fer el 2de7, els Salats de Súria el 3 i 4de7 i la Jove de Barcelona el 3de7.