Apunta a anyada extraordinària
Crònica 30/07/2012

Apunta a anyada extraordinària
Crònica 30/07/2012

Els verds fan dos GE més en una temporada on no paren de superar-se registres

Aquest cap de setmana s’han tornat a veure castells de la màxima dificultat i a colles que superen les temporades anteriors. En el globlal ja s’ha batut el rècord de castells de 9 a finals de juliol; en portem quaranta.

Dissabte a Vilanova, els Verds van signar la millor actuació del que va d’any, superant la recent diada de Les Santes. Van clavar el 3de9, van fer un 2de9 de postal i van sumar un altre 4de9. I al final van superar-se completant el primer pilar de 8 de l’any, la millor construcció del 2012. Idèntica diada a la del 2011 i que els situa en la mateixa línia triomfal de les darreres temprades. La Jove de Tarragona va fer el 5de8 com a millor castell, el va acompanyar del 3de8 i del 4de8, sense forçar massa després de les darreres caigudes. Els Bordegassos de Vilanova van recuperar el 3de8, castell que no completaven des del 2005. A la primera ronda havien coronat el 4de8. Després van provar sense sort el 2de8, el segon intent amb certes possibilitats.

A Vilallonga del Camp, la Vella de Valls va fer el sisè 3de9 de l’any, a més del 5de8, el 4de8 i el pilar de 6. Molt bona ratxa dels rosats que mostren molt bona forma. La Jove de Tarragona va portar-hi el 4de8 amb l’agulla, el 5de8 i el 3de8. Tornant la confiança de cara als nou pisos.

A Reus, els Xiquets de Reus van coronar el primer 2de8 de l’any, a més van fer el 3de8 i el 4de8. Els Margeners de Guissona va fer un intent fallit de 2de7 i els de Mollet castells de 6.

A Salt, els Marrecs van recuperar el 3de8, construcció que no feien des del 2007. Clàssica de vuit, el seu millor registre històric, amb l’estrena també del 4de8. Els Castellers de Barcelona van fer també la clàssica de 8 i els Xerrics d’Olot castells de 6.

A Torre de l’Espanyol, la Joves de Valls va carregar-hi el 3de8 aquest diumenge. I entre setmana, a Mataró, els Capgrossos van fer el 4de8 i 2de7 i al Vendrell els Nens van fer el 2de7 i un intent de 4de8.