Programa 131 – 12/10/2012
(Edició 1920)
JA ES RESPIRA EL NADAL AL “FES TA FESTA”
I és que aquesta setmana estem d’estrena. Una nova secció que han ideat els amics del Col·lectiu El Bou i la Mula, i que porta per títol EL PESSEBRE ÉS UN MÓN, el mateix nom que el seu interessant BLOG. Seran un seguit d’articles que sentirem amb la veu de l’Enric Benavent, i que ens acostaran al món pessebrístic setmana rera setmana. El primer capítol d’aquesta nova troballa és escrit pel mateix Enric Benavent i porta per títol “Patrimoni material i immaterial”.
I a més tindrem més i més seccions:
- LA COLUMNA, en la aquesta setmana el nostre director dóna la més cordial benvinguda als amics pessebristes amb un comentari titulat “Cada vegada som més”, un títol però prou ambigu per permetre-li també elucubrar sobre altres temes encara que no hagi promès no fer-ho. Allò que diem sempre: és el director…
- La CRÒNICA CASTELLERA, en la que en Carles Esteve ens fa un exhaustiu repàs de les quinze primeres posicions del Concurs de Tarragona celebrat el cap de setmana passat en el que es va veure que “Els verds són netament invencibles“. A la web hi trobareu encara més informació.
- Un nou CLÀSSIC DE COBLA. Bé, de fet no tant nou, ja que reposem, encara dins l’any Toldrà, el que varem emetre ja fa quasi dos anys i que està dedicat a una de les obres més emblemàtiques del compositor de Vilanova i La Geltrú: “Sol ixent”.
- I també passarem la darrera estoneta amb ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, ja que aquesta setmana el nostre inefable Sr. Llorenç ens vol explicar la història d’una dona realment interessant. La Julieta Martínez i Jou és una “Correctora de mots”.
També tindrem les NOTÍCIES ESCOLLIDES i la nostra AGENDA-ESCUDELLA. Uns espais especialment plens en aquest programa ja que el proper cap de setmana hi ha molts actes importants programats. Del 19 al 21 se celebrarà a Valls el Fòrum Casteller 2012 que inclourà, a banda de la tradicional Diada de Santa Úrsula, la Fira Castells i un prometedor Simposi Casteller entre moltes activitats més. Els dies 20 i 21, a Sant Feliu de Llobregat la cita és pels amants dels gegants amb la celebració de la VI Fira del Món Geganter. I entre el 19 i el 22, Banyoles viurà una nova edició de les Festes de Sant Martirià, la popularment coneguda com a Festa Major de la Sardana.
I encara una altra important cita pels dies 20 i 21 al Barri d’Horta de Barcelona, on tindrà lloc una Gimcana per coordenades GPS que porta per nom “Els secrets del bandoler Rocaguinarda”, una nova activitat del Grup d’Estudis EL POU que us convida a jugar endinsant-vos en la història o la llegenda d’en Perot Rocaguinarda, un bandoler molt relacionat amb la història d’aquest barri barceloní.
I us parlem també d’una novetat a la xarxa que podeu visitar, segons ens han dit, des d’avui mateix (12/10/2012), ja que el Grup Nació Digital posa en marxa un nou diari digital sobre cultura popular, NacióLaFlama.cat, un diari que, a banda d’explicar quines són les festes que es poden viure cada setmana, també reflexionarà sobre el propi sector, comptant amb tot un seguit de firmes de primer nivell que ens oferiran, en forma de breus bitllets d’opinió, els seus propis punts de vista.
I escoltarem la història d’un altre bandoler, en Panxampla, de la ma de Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries; i les sardanes “Sol de tardor”, de Joan Pons; i “Catalanitat” de Vicenç Bou. No sé que ho fa, però aquests darrers programes els títols que fan referència a la nostra identitat ens “posen” especialment.
Ens ha semblat una sardana idònia per posar el punt final a un programa que penjarem a Internet el Dia del Pilar, la Diada Nacional del nostre país veí. Pels del FES TA FESTA un divendres laborable. Cadascú que celebri el que és seu.