Bony o forat – La canya borda

Bony o forat – La canya borda

La Canya Borda

Al Tradicionàrius de 2013 van actuar al ball del primer dia un grup amb un nom una mica peculiar: La Canya Borda.  A part del nom, em va cridar l’atenció l’objectiu d’aquest grup.  En Roger Cucurella i els seus companys es dediquen a fer versions de composicions d’autors catalans a ritmes moderns però per a balls folk.  En Roviretes, Pep Ventura, Cati Plana, Enric Montsant… Són passats pel que en Roger denomina la “trituradora musical” que no és res més que una combinació d’instruments antics i moderns saxo tenor, flabiol, tarota, guitarra i baix elèctric.  Amb aquests elements confegeixen uns arranjaments que poden donar un mambo a partir de la sardana “Per tu ploro” de Pep Ventura.  Tot això destinat a ballar i amb marges d’improvisació pel mig que caminen per terrenys del blues i el jazz.  Aquesta experiència està realitzada per músics que procedeixen de l’Escola Superior de Música de Catalunya.

He triat per escoltar una maqueta, no és un disc, amb una versió de la composició de Gerard Díaz titulada “Bony o forat”.  A veure que us sembla el treball musical del grup La Canya Borda…