Cap de setmana ple d’estrenes
Crònica 13/05/2013

Cap de setmana ple d’estrenes
Crònica 13/05/2013

Cap de setmana ple d’estrenes i bones actuacions arreu del país. Una setmana més s’ha elevat el llistó i quatre colles han completat castells de la gamma alta de vuit.

Els Minyons de Terrassa van fer dissabte a casa, a la Fira Modernista, el primer 4 de 8 amb l’agulla de l’any. Castell que no plantaven des del setembre del 2011, a la Mercè. També es van adjudicar el primer folre de l’any amb el 2 de 8. Van arrodonir la millor actuació del que va de temporada amb el 3 de 8.

Aquest diumenge els Castellers de Barcelona van descarregar el 5 de 8, catedral que van coronar la setmana passada. A la festa major de Nou Barris van fer a més el 3 de 8 i el 4 de 8. Els Matossers de Molins de Rei i els debutants Encantats de Begues van fer castells de sis.

En el 20è aniversari dels @borinots els Castellers de Sants i els Castellers de Vilafranca van signar la mateixa actuació, amb l’estrena del 2 de 8 i del 7 de 8. En aquesta darrera estructura han estat els primers de l’any. Ambdues també van completar el 3 de 8. Castell que van estrenar els Capgrossos de Mataró en assolir la seva primera clàssica de l’any; 3 de 8, 4 de 8 i 2 de 7.

A Lleida, per Sant Anastasi, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va descarregar el 3 de 8 i el 4 de 8, els primer que completa aquesta temporada. Els Castellers de Lleida van sumar el 2 de 7 però van fallar en el 4 de 8, castell que van provar en tres ocasions. Els Xiquets de Reus van fer el 5 de 7.

A les festes de Sant Ponç de Sant Cugat del Vallès els Castellers de la vila de Gràcia van fer la clàssica de vuit i els de Castellers de Sabadell el 3 de 8 i el 4 de 8. Els Castellers de Sant Cugat hi van descarregar el 2 de 7, castell que ja havien fet a la vigília. Els Bordegassos de Vilanova el dissabte hi van coronar el primer 2 de 7 de l’any.

També aquest passat diumenge a Montblanc la Colla Joves Xiquets de Valls hi va portar el 3 de 8 i el 4 de 8. Els Nois de la Torre van fer el 3 de 7, castell que van coronar els Xiquets del Serrallo. Els Torraires de Montblanc van fer castells de sis.

A Granollers, per l’Ascensió, els Xics de Granollers i els Sagals d’Osona van estrenar el 4 de 8 i també van completar el 2 de 7.  Els Marrecs de Salt hi van fer el 2 de 7.  A Barcelona els Castellers del Poble Sec van tornar a descarregar el 2 de 7, els Moixiganguers d’Igualada van fer el 5 de 7 i els Salats de Súria castells de sis.

Per tancar el repàs del més destacat apuntar que el dissabte els Castellers de Sabadell van fer el 4 de 8 en pròpia plaça i els Castellers de Sants el 3 de 8 i el 4 de 8 en la seva vigília.