Els Verds descarreguen
per fi el 3 de 10
(Crònica 02/09/2013)

Els Verds descarreguen
per fi el 3 de 10
(Crònica 02/09/2013)

Els Castellers de Vilafranca van assolir el diada de sant Fèlix la millor actuació de la història dels castells. Els verds van completar per primer cop el 3de10 amb folre i manilles, castells que van acompanyar per tres gamma extra més descarregats. Van obrir estrenant el 4de9 amb l’agulla, a la tercera ronda van estrenar el 4de9 sense folre i van cloure completant el pilar de 8 amb folre i manilles. La millor actuació mai vista, tot descarregat i forma brillant.

La Colla Joves Xiquets de Valls van estrenar el 5de9 amb folre, la seva millor diada de l’any descarregat tres castell de nou. Van obrir amb el 3de9 amb folre i van cloure amb el 4de9 amb folre. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va coronar el pilar de 8 amb folre i manilles, espadat que no assolien des de Santa Úrsula del 2009. Van obrir descarregant el 3de9 amb folre i després van coronar el 2de9 amb folre i manilles i el 4de9 amb folre. Els Minyons de Terrassa van estrenar 2de9 amb folre i manilles, coronant el seu primer gamma extra de la temporada, De sortida van descarregar el 3de9 amb folre i a la tercera ronda van coronar el 4de9 amb folre.

El dia 29, a la vigília de Sant Fèlix, els Castellers de Vilafranca van fer el 3de9 amb folre, el 4de9 amb folre i el 4de8 amb l’agulla. Els Xicots de Vilafranca van coronar el 2de8 amb folre i van descarregar el 3de8 i el 4de8. La Colla Jove Xiquets de Vilafranca van carregar el 4de7.

El dia 31, diada de Sant Ramon Nonat, els Castellers de Vilafranca van completar el 3de9 amb folre, el 4de8 amb l’agulla i el 7de8. Els Xicots de Vilafranca van fer un intent desmuntat de 5de8 i van calcar l’actuació del 29. En el seu conjunt sis castells de vuit, la millor festa major dels vermells. La Colla Jove Xiquets de Vilafranca van fer un intent desmuntat de 2de7 i van completar el 4de7 amb l’agulla, el seu millor castell en aquesta festa major.

El diumenge a Torredembarra es va viure una gran diada amb dues tripletes. La Colla Joves Xiquets de Valls va sumar la cinquena tripleta màgica de l’any, a més va recuperar el pilar de 6. Espadat que no assolien i descarregaven des del 2009. Els Xiquets de Tarragona també van fer la tripleta màgica, però amb el 5de8 tant sols coronat. Per primer cop van portar castells de nou a fora de Tarragona, llevat de les dues ocasions que ho han fet a Vilafranca (per Tots Sants). Els Nois de la Torre van estrenar el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla.

A Cambrils els Xiquets de Reus van fer la tripleta de vuit amb el 2de8 amb folre, el 3de8 i el 4de8. Els Xiquets del Serrallo hi van fer el 4de7 amb l’agulla. A Granollers els Castellers de Barcelona van fer la clàssica de vuit i els Castellers de Sabadell van coronar el 2de8 amb folre i van completar el 3de8. Els Xics de Granollers van fer el 4de8.

De la resta d’actuacions del cap de setmana destacar el 2de7 coronat per la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau a Santa Oliva i el 4de8 dels Capgrossos de Mataró a Palau-Solità i Plegamans.