Bolero net – S’Estol de Gerricó

Bolero net – S’Estol de Gerricó

Francesca Adrover

Recentment i de manera sobtada, amb un atac de cor, ens ha deixat Francesca Adrover un nom important en la revifalla de l’interès de la gent jove per la música mallorquina.  Vaig conèixer Francesca a un grup mític dels anys 80 SIS SOM. Feien “ball de bot” a les places de l’illa o sigui fandangos, boleros i jotes.  També cantaven romanços i fins i tot van dedicar un dels seus discos a musicar poetes com Miquel Martí i Pol. Vaig aconseguir que vinguessin a actuar a un dels primers Tradicionàrius.

Han passat els anys i na Francesca va canviar de grups.  Primer va ser TRAMUDANÇA, poc conegut al Principat però amb una gran qualitat i després S’ESTOL DES GERRICÓ, una altra gran formació mallorquina.  Na Francesca tenia una veu greu molt característica i unes grans dots de composició.  El ball de bot no és només “restauració de material tradicional”.  He escollit un bolero escrit per na Francesca Adrover amb un magnífic flabiol solista que, estic segur, sabreu apreciar. Bolero net amb S’Estol des Gerricó i un record per aquesta pionera del nou folk de Mallorca que ens ha deixat.

————————————————————————–

Concert de S’Estol des Gerricó a l’església de Portocolom l’estiu de 2011.
Una versió brillant de “La Dama de Mallorca”.