A la nit – Grup DAFNIA

A la nit – Grup DAFNIA

Dàfnia és un grup format per músics veterans.  En Manel Vega és un excel·lent contrabaixista que havia format part de diversos grups gironins com La Cobleta de la Selva i Clau de Lluna, en Robert Santamaria és un multi instrumentista que fa quinze anys que promou grups i sonoritats com Amarok, un conjunt que va enregistrar uns quants CD’s i van donar concerts arreu del país i fora. La Marta Segura que és més jove, també va passar per Amarok i el quart component, la violinista Coloma Bertran és l’única debutant.

El plantejament de Dàfnia se’m fa atractiu: instruments acústics dels països de la Mediterrània i combinacions sonores i rítmiques per a guarnir composicions pròpies, temes tradicionals (Algèria, Bulgària, Sèrbia, Albània, Turquia, Grècia i jueus sefardites) i El pi de Formentor, un poema de Costa i Llobera.

Quan actuen en públic sempre porten amics i col·laboradors o sigui que més que un quartet us trobareu un sextet o fins i tot un octet.

Aconseguiran imposar la seva música a un públic que està una mica de tornada dels instruments acústics i els discursos mediterranis?  Què en penseu vosaltres?  Us proposo escoltar A la nit, una composició de Marta Segura i Robert Santamaria i així us podreu formar millor una opinió.

Enllaços:
http://www.couscousfolk.blogspot.com/
http://www.facebook.com/pages/DAFNIA/167067433355234?sk=info
——————————————
Aquí teniu un Youtube del tema que us proposo, d’un directe a la Fira Mediterrània de Manresa del 2010.