Aigua altra vegada

Aigua altra vegada

La pluja ha tornat ha condicionar bona part de les actuacions castelleres per segon cap de setmana consecutiu.

A Tarragona aquest diumenge el sol va sortir i els Xiquets de Tarragona van aprofitar-ho per sumar la primera torre de 8 de l’any. Enguany encara no l’havien atacat i ho van fer en el darrer dia del curs. A la plaça de les Cols, en solitari, van alçar d’entrada un 4 de 8. Després van anar per la torre de 8, en una primera temptativa van haver de desmuntar-la amb l’aixecador col·locat. Després van tornar-hi amb encert, completant un castell que l’any passat tan sols van carregar en una ocasió i que porten fent en les darreres divuit temporades consecutives. Van cloure amb l’estrena del 7 de 7 amb dos enxanetes.

A Granollers patacada dels Minyons de Terrassa inesperada. Sota cobert degut a la pluja, al local dels Xics, va despenjar-se el pom de dalt del 3 de 8 un cop coronat. Feia quinze anys que no els queia aquest castell. Després van fer el 4 de 7 i el 5 de 7. Passa enrere dels malves de cara les seves aspiracions de la seva diada a celebrar el 27 de novembre. Els Castellers de Barcelona van descarregar la clàssica de 8 i els Xics de Granollers van carregar el primer 4 de 8 de l’any.

A Badalona els Castellers de la Vila de Gràcia també hi van fer la clàssica de 8 i els Castellers de Badalona van carregar la primera torre de 7 del seu historial. Els de Molins hi van fer el 3 de 7.

A Sant Cugat del Vallès la colla local va tornar a fer el 4 de 8 i la torre de 7, la torre també l’havien fer a la vigília. Els Sagals d’Osona i els Al·lots de Llevant i van fer un gamma alta de 7.

Per últim a Vilanova els Bordegassos van fallar en el carrer dia d’una bona temporada, van desmuntar la torre de 7 i el 4 de 8 dos cops. Els de l’Arboç van fer el 5 de 7 i la Jove de Vilafranca va provar per primer cop el 5 de 7, també va fer els dos castells de 7 i un insòlit 7 de 6 amb dues agulles.