Això fa bona pinta
Crònica 18/07/2011

Això fa bona pinta
Crònica 18/07/2011

La Jove de Tarragona fa el seu 3 de 9 més matiner i els Castellers de Vilafranca alcen tres castells de 9

El 3 de 9 de la Jove Xiquets de Tarragona a Torredembarra

Els Castellers de Vilafranca han fet una doble actuació de castells grossos, amb castells bàsics de 9 i la gamma alta de 8. A Altafulla, el dissabte, van plantar el 3 de 9 número 200 del seu historial. A més van fer el 5 de 8, la torre de 8 i el pilar de 7. A Torredembarra, el diumenge, van completar el 3 de 9 i el 4 de 9 a més carregar el 4 de 8 amb l’agulla. Tot i el segon ensurt amb el castell amb l’agulla, van saber-lo esmerar amb el pilar de 6 final.. Tot a punt per l’assalt a la gamma extra, diumenge a Mataró volen fer la torre de 9.

A Torredembarra la Colla Jove Xiquets de Tarragona va estrenar el 3 de 9, el més matiner que descarrega la colla en la seva història. També va fer el 5 de 8 i el 4 de 8. De moment, però, no han provat la torre de 8. Els Nois de la Torre van fer la seva millor actuació des del 1982, amb tres castells de la gamma alta de 7: 3 de 7 amb l’agulla, 5 de 7 i 4 de 7 amb l’agulla carregat.

Tornant a Altafulla, els Xiquets de Tarragona van plantar la segona clàssica de 8, amb uns solvents 3 i 4 de 8. Els Castellers d’Altafulla van carregar el primer 4 de 7 amb l’agulla de l’any.

A la parròquia d’Escaldes Engordany els Minyons de Terrassa van plantar el pilar de 7, el primer que es veu allí i sostre casteller del principat d’Andorra. També van fer la torre de 8, el 3 i 4 de 8. La Colla Vella dels Xiquets de Valls també va fer aquests tres castells de 8, tot i que la torre tan sols coronada. Els Castellers de Lleida van plantar el 4 de 8 i la torre de 7.

A Barcelona els Capgrossos de Mataró van haver de desmuntar un intent de 4 de 9 per la mala col·locació d’un casteller. Van acabar fent la torre de 8, pensant en la de 9, i el 3 i 4 de 8. Els Castellers del Poble Sec, amfitrions de la diada, van carregar la seva primera torre de 7 de la seva trajectòria. Els Castellers d’Esplugues van fer el 5 de 7 com a millor castell. Mentre al Raval, en un altre indret de la ciutat, els Castellers de Barcelona van fer el 4 de 8 i la torre de 7. Els Castellers de Cerdanyola van fer dos castells de 7.

Finalment els Capgrossos de Mataró, el dissabte a Llavaneres, van fer la clàssica de 8.