Amanida de peres

Amanida de peres

Amanida de peres, formatge de cabra, anacards, i salsa de mostassa.

 

La fruita és molt habitual a la cuina catalana i en concret amb les peres podem elaborar deliciosos platillos, que no vol dir plat petits sinó plats amb salsa i molt ben elaborats com podria ser un ànec amb peres. La paraula platillo no deixa de ser un castellanisme. Amb les peres, també podem fer conserves, cremes, peres farcides i pastissos.

La pera és un dels ingredients de l’amanida que avui presentem i és fàcil de preparar.

Podeu fer servir a més de les peres, el formatge que més us agradi, però he triat un formatge de cabra de llet crua, en aquest cas, de la Formatgeria El Serrat Gros, perquè aquesta històrica formatgeria té un lligam estret amb aquesta fruita, potser en un altre programa ho podem explicar.

L’enciam és de la varietat meravella es una varietat tradicional, les fulles són toves i semi cruixents.

El anacards els he triat perquè otorguen un toc dolcet i contrast.

Anem per la recepta:

Ingredients:

  •  Un enciam
  • 3 peres Conference o de Puigcerdà
  • 200 gr. formatge de cabra
  • Un grapat d’anacards.

Vinagreta:

  • 4 culleres soperes d’oli d’oliva verge extra
  • 1,5 de suc de llimona
  • 1 cullerada de cafè amb llet de mostassa varietat antiga
  • un pensament de sal i pebre

Preparació i emplatar:

Netegem l’enciam de la manera habitual, esbandim que no ens quedi aigua.

Netegem, pelem i traiem les llavors de les peres; i tallem en quarts.

Posar una mica de suc de llimona perquè no s’oxidin mentres preparem l’amanida.

Tallem el formatge

Fem la salsa:

En un recipient posem l’oli, el suc de la llimona, una cullerada de cafè de mostassa, el pensament de sal i pebre molta al moment. Emulsionar.

Presentació:

Posem l’enciam tallat de la mida adequada, afegim les peres, i els anacards.

En el moment de presentar-ho a taula afegim les peres i el formatge i amanim amb la vinagreta.

 

Que vagi de gust!