Amb els Xiqüelos, 91 colles la Baròmetre 2023

Amb els Xiqüelos, 91 colles la Baròmetre 2023

El cap de setmana s’ha saldat amb tan sols dues estrenes menors, totes dues a càrrec de la mateixa colla, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, que han aconseguit fer els seus primers castells del 2023. En la recta final de temporada es fa evident que a les colles cada dia els costa més superar el fins ara exhibit.

Els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta han pujat el 3de6 i 4de6 al Baròmetre Casteller i tenen els mateixos dos castells que els de Sant Vicenç dels Horts, Vacarisses i els del Baix Montseny.

Els blaudelta ha tornat al Baròmetre Casteller amb els primers castells de 6 validats des del 2019. Els de Sant Carles de la Rapita ho havien provat en dues ocasions enguany –a l’abril a Vilafranca i el juliol a caSa seva– però finalment va ser dissabte, a Amposta, en què van poder plantar el 3de6 i el 4de6. Els anys de la pandèmia van ser en blanc i el darrer castell de 6 assolit per la colla datava del 2 de novembre del 2019 a Tortosa.

Els Xiqüelos i Xiqüeles són una de les sis colles que figuren al Baròmetre 2023 i que el curs passat no hi van ser. L’any passat el BC es va tancar amb 87 colles i enguany ja en són 91. Enguany, han aparegut en l’escena castellera les colles debutants dels Malfargats de Pallars i del Baix Montseny i han tornat a fer castells, a més dels del delta, els Encantats de Begues i els Castellers de Gavà.

Podeu veure els tres millors castells i millor pilar de les 91 colles al barometrecasteller.cat