Amb il·lusió
Crònica 21/06/2011

Amb il·lusió
Crònica 21/06/2011

El pilar de 7 amb folre

L’actuació més destacada dels cap de setmana va tenir lloc diumenge en el marc de l’aniversari dels Castellers de Barcelona. Els Minyons de Terrassa a la plaça de Sant Jaume van fer el

3de9, el segon que descarreguen enguany i recuperant la confiança després del que van carregar “tan sols” a Mataró. A destacar que van estrenar el 4de8 amb l’agulla (feia dos anys i mig que no el descarregaven). També van estrenar el pilar de 7 i van completar una altra torre de 8. Una actuació il·lusionant de cara la diada de Festa Major de Terrassa del 3 de juliol. En la diada del seu aniversari, els Castellers de Barcelona, van fer el 4de8 i la torre de 7. Els Xiquets de Reus van estrenar el 4de8.

Aquí casa nostra, els Castellers de Sabadell va tornar a fer la clàssica de 8, la segona de l’any. Allà els Sagals d’Osona van fer la torre de 7 i els Castellers del Poble Sec el 3 i 4de7 amb l’agulla.

A Gràcia els Castellers de Sants ha tornat a fer la clàssica de 8 i els Castellers de la Vila de Gràcia el 4de8 i la torre de 7. Els Castellers d’Esplugues van fer el 5de7.

Finalment destacar l’estrena també del 4de8 per part dels Xiquets de Tarragona al Catllar. Tres castells de 8 i fins a quinze construccions van fer els Capgrossos de Mataró el dissabte en una cercavila per la seva població (entre els quals cal apuntar el 7de7 i el 5de7 amb l’agulla).