Apostolat i cançó

Apostolat i cançó

Càpsula número 43

 

Avui ens mourem entre el 1963 i el 1966. L’any 1963 es fa molt popular arreu del món Jeanne-Paule Marie Deckers, una monja belga coneguda pel nom artístic de “Soeur Sourire” que triomfa amb la cançó Dominique, que dedica al fundador del seu orde religiós, Santo Domingo de Guzmán, amb la que entra a les llistes d’èxits i de vendes del moment. A banda de la història tèrbola i tràgica posterior de Sor Somriure, a la dècada dels anys 60, i dins del context d’apogeu de la música folk i dels cantautors arreu del món, altres monges i alguns frares agafen les guitarres i també es posen a cantar.

A Catalunya en queda constància dins de la Nova Cançó pels discos que deixen enregistrats i als que avui dediquem aquesta càpsula especial d’apostolat i cançó. Aquell mateix any 1963, el Pare Ladislau d’Easo, caputxí emmirallat en el també sacerdot i cantant francès, Père Duval, edita el primer dels dos discos que arribarà a publicar, amb 4 cançons, una de les quals fem tornar avui al Fes ta festa. Un espiritual amb swing titulat Què saps tu de l’amor?. Escrit i cantat pel Pare Ladislau ficat en cantautor; una cançó publicada per la discogràfica Edigsa, l’any 1963.

Tres anys més tard, és una religiosa la que s’acosta als escenaris per fer el seu apostolat musical urbà amb pregàries com la que us proposem ara d’escoltar. És la missionera de Natzaret, Sor Núria, la que enregistra aquesta Pregària del matí, una composició d’ella mateixa, que publica Concèntric l’any 1966, sota la direcció musical de Francesc Burrull.

Amb aquestes dues cançons que han tornat avui al Fes ta festa, tenim un petit record dels religiosos que han cercat el seu apostolat a través de la música. També en el món de la Nova Cançó.