Ay Lola, dulce prenda –
PESCADORS DE CALELLA

Ay Lola, dulce prenda –
PESCADORS DE CALELLA

Platja del Port Bo – Calella de Palafrugell

Avui una proposta increïble: els cantaires de Calella, els pescadors veritables de principis-meitats del segle passat. En Mèlio, en Josep Bofill, en Pepet Gilet, en Josep Esteba (es Blau), en Tianet, aquests eren uns dels homes més populars que hi havia en aquell moment que d’una manera improvisada, quan feia mal temps de debò, s’ajuntaven a les tavernes, potser feien un got de vi o un cafetó, i cantaven aquelles cançons que s’havien anat traspassant dels uns als altres, sense conèixer solfeig ni gairebé de música, i entonant el millor que sabien.

Però quin resultat més preciós. Les havaneres que es canten sobretot amb l’estil de Calella (Port-bo, Peix fregit, Arjau…) encara són les que els van ensenyar aquests cantaires de Calella, els pescadors.

Hem trobat un enregistrament de l’any 1946, una joia, aquesta és la veritat. I un d’aquells temes populars que es desconeix qui n’és l’autor però que s’ha anat cantant sempre: Ay Lola, dulce prenda.

Aquí us proposem de tot i força. Novetats discogràfiques o, com avui, un enregistrament segurament fet en una cinta de K7 l’any 1946 pels cantaires o, millor dit, pels pescadors de Calella sense que fossin un grup organitzat.