Ball de cascavells de Cardona –
Josep M. Ribelles (arpa neogòtica)

Ball de cascavells de Cardona –
Josep M. Ribelles (arpa neogòtica)

Una arpa neogòtica catalana! Sona gruixut però no és res més que l’instrument que toca en Josep Maria Ribelles amb els seus amics al disc Ondines ballen.
En aquest CD experimenten amb la música tradicional catalana i interpreten obres de creació pròpia.  Quan parlo dels seus amics no em refereixo ni al veí del pis de dalt ni a un company de futbol sala.  Parlo de destacats músics catalans com el baixista de jazz Carles Benavent, el guitarrista Toni Xuclà o el viola de roda Marc Egea, per citar-ne alguns.
El Ball de cascavells de Cardona o el Ball dels Nyitus que són molt populars a les festes i ballades del nostre país, prenen una forma màgica i es reinventen a l’arpa d’en Josep Maria Ribelles.  Ell es reconeix admirador d’Alan Stivell, un bretó que els anys 70 va posar l’arpa al món del folk jove.  A Stivell li dedica el disc amb tota la cerimònia però el que en podem treure els catalans és més valuós que si ens el dediqués a nosaltres: Tenim la possibilitat d’incorporar un nou instrument amb un so i unes possibilitats diferents al nostre folk.  Benvinguda l’arpa i benvingut en Josep Maria Ribelles.