Ball de l’àliga de Berga – Riu

Ball de l’àliga de Berga – Riu

El riu Hudson americà és l’indret on desenvolupa els últims anys de la seva carrera el gran mite del folk Pete Seeger, i a casa nostra el Llobregat dona aixopluc a RIU, uns músics joves que ja fa 15 anys que treballen i ara en tenen 30.

RIU són sis instrumentistes que amb violí, flautes, cornamuses, guitarra, mandola, acordió diatònic i contrabaix vesteixen de celta –atlàntic diuen ells– melodies tradicionals catalanes.  Peces tan emblemàtiques com balls de nans, el Rossinyol, balls de bastons o La Patum de Berga fan ballar el públic en els més de 50 concerts a l’any que dona RIU a indrets tan allunyats com València, Perpinyà, Cantàbria o Bordeus.

Si us sedueix la proposta, us convido a escoltar L’Àguila de la Patum de Berga en la peculiar versió de RIU.  Ja em direu que us sembla.  No sé si a Berga estarien molt d’acord en incorporar aquesta versió a la festa… però aquesta és una altra història.
———————————————————————-
I un Youtube de propina. Tal i com diuen els crèdits del mateix: Take away Show de Riu interpretant la cançó Rossinyol fet com a pràctica per a La Casa del Cine, dirigit per Elisabeth Gallego.