Barcelona carrega el 3 de 9
i Gràcia el 5 de 8
Crònica 12/11/2012

Barcelona carrega el 3 de 9
i Gràcia el 5 de 8
Crònica 12/11/2012

3 de 9 amb folre (carregat) dels Castellers de Barcelona Foto:@cdbcn

Aquest diumenge a Barcelona, al Clot, els Castellers de Barcelona han recuperat el 3 de 9, l’han carregat després de sis temporades de sequera. El darrer datava de la diada de les Corts del 2005. Premi amb un castell que van estar a punt de coronar al passat Concurs. Han obert de 5 de 8, després han carregat el 3 de 9 i han acabat amb el 7 de 8. Els Castellers de Lleida hi han portat la clàssica de 8 i els Castellers de Cornellà el 4 de 7. Al Poble Sec, també a Barcelona, els Castellers de Sants han fet el 2, 3 i 4 de 8. També han desmuntat un intent inicial de 5 de 8. Els Castellers del Poble Sec i els Castellers de la Sagrada Família han fet el 3 de 7 per sota.

Gràcia ja te catedral i els Minyons una altra tripleta

Els Castellers de la Vila de Gràcia han fet a Granollers la seva millor diada, han carregat per primer cop el 5 de 8. Ara ja son tretze les colles que han assolit la catedral a l’era moderna. El millor castell dels graciencs ha anat acompanyat del 3 de 8 a la primera ronda i del 4 de 8 a la tercera. Els Minyons de Terrassa han fet la tripleta màgica, la segona de l’any. Han obert amb el dotzè 3 de 9 de la temporada. Diumenge vinent, a la seva diada volen provar el 3 de 10. De segon castell han fet el 4 de 9, el cinquè de la temporada. Han tancat amb el 5 de 8 que també voldran pujar un pis més el dia 18. Els Xics de Granollers han revalidat el 4 de 8 i el 2 de 7.

Diada aigualida a Vilanova

En el seu 40è aniversari els Bordegassos de Vilanova no han tingut el dia, han carregat in extremis el 4 de 8 i després han desmuntat dos cops la torre de 8. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha fet la clàssica de 8 i ha carregat el pilar de 6, els Castellers de Vilafranca han fet també la clàssica de 8. Els Minyons de l’Aborç han carregat la primera torre de 7 de la temporada, feia cinc anys que no la coronaven. Els Nens del Vendrell han fet castells de 7.

A Centelles els Sagals d’Osona han fet la clàssica de 8, els Castellers de Sabadell han carregat el pilar de 6 i la Colla Castellers de Figueres ha descarregat el 3 de 7. A casa seva els Xiquets de Tarragona han tancat temporada amb el 4 de 8 i 2 de 7.

Del dissabte destacar la diada de la Fira Mediterrània de Manresa. Els Minyons de Terrassa hi van fer el 2, 3 i 4 de 8. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va portar-hi la clàssica de 8 i va estrenar el segon en el pilar de 6 que van completar. Els Tirallongues de Manresa van fer el 5 de 7.