Barcelona fa història
(Crònica 05/08/2013)

Barcelona fa història
(Crònica 05/08/2013)

Dissabte a la tarda a Vilafranca, a la festa dels Màrtirs, els Castellers de Barcelona van fer la seva millor actuació històrica: descarregant el 3de9 amb folre, el 5de8 i els primers 4de8 amb l’agulla i pilar de 6 de l’any. Els Xicots de Vilafranca van fer la segona clàssica de vuit de la temporada.

Els Castellers de Vilafranca van tornar a fer el 2de9 amb folre i manilles a Vilanova, la segona torre verda de l’any i la que fa seixanta en el seu còmput de descarregades. De sortida van obrir amb el 4de9 amb folre, van fer el 3de9 amb folre a la tercera ronda i el pilar de 7 amb folre al final. La Colla Jove Xiquets de Tarragona va fer la tripleta amb el 4de8 amb l’agulla i el pilar de 6 final, la seva millor actuació realitzada mai fora de les comarques de Tarragona. Els Bordegassos de Vilanova van estrenar el 4de8, van fer el primer 7de7 del seu historial i el 2de7.

El diumenge la Colla Joves Xiquets de Valls va fer a Masllorenç el 3de8, el 4de8 i el 9de7. Els Nois de la Torre hi van descarregar el primer 3de7 amb l’agulla de l’any. As Pallaresos els Xiquets de Tarragona van fer el 3de8 i el 4de8 al tercer intent, en van desmuntar dos. Els Castellers d’Altafulla i els Xiquets de d’Alcover van fer castells de sis.

De la resta d’actuacions destacar el el 2de7 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau a la Fatarella en la seva millor actuació històrica, van fer a més el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla. Els Castellers de Lleida van fer també el 2de7 a Verona (Itàlia). La Colla Vella dels Xiquets de Valls va fer el 2de7 a la Riba i el divendres els Nens del Vendrell a Sant Vicenç de Calders van fer el 2de 7 i un intent desmuntat de 4de8. Els Castellers d’Altafulla castells de sis.