Bons castells, males caigudes
(Crònica 19/08/2013)

Bons castells, males caigudes
(Crònica 19/08/2013)

La Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls van signar el dijous 15 d’agost la tripleta màgica a la Bisbal. Els rosats, a més del 3de9f 4de9f 5de8, van fer el pilar de 7 amb folre. Els Xicots de Vilafranca van estrenar el 2de8 amb folre, carregant la torre folrada més matinera de la colla. També van completar el 3de8 i 4de8, igualant la millor actuació de l’any passat.

A Tarragona la Colla Jove Xiquets de Tarragona, a les festes del Cos del Bou, va completar el 5de8, el 9de7 i el pilar de 6. Per contra van coronar tants sols el 2de8 amb folre. Tot i això van fer un gran assaig a la plaça de les Cols amb el 9de8 fins quints dues vegades i el 5de9 amb folre fins a sisens. El Nois de la Torre a l’actuació van fer el 3de7 amb l’agulla.

A Ferran els Xiquets de Tarragona van fer el 3de8, el 5de8 i el 2de8 amb folre. Els Castellers d’Altafulla van fer castells de sis. A Barcelona els Castellers de la vila de Gràcia van fer el 2de7 en el actes previs de la seva festa major.

Aquest dilluns s’han vist bons castells a la diada de Sant Magí, tot i que la jornada s’ha suspès a la segona ronda per manca d’ambulàncies. Fins al moment la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau havia completat el 5de7 i el 2de7. Els Xiquets de Tarragona han descarregat el seu primer 3de9 amb folre de l’any i han desmuntat un intent de 4de9 amb folre a l’entrada de dosos. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha completat el 3de9 amb folre i el primer 9de8 lila de l’any. Els Xiquets del Serrallo han fet per primer cop un 7de7 i després han fet llenya en el 5de7, la diada s’ha aturat i després d’una llarga espera s’ha suspès.

El diumenge a a les festes de Gràcia de Barcelona també és va suspendre la diada a la segona ronda. Els Castellers de la vila de Gràcia van coronar el 5de8 a la segona tanda, les conseqüències de la caiguda va provocar la finalització de la diada. En primera ronda havien completar el 7de8. Els Xicots de Vilafranca i els Xiquets de Reus van fer el 3de8 a la primera ronda.

A la vigília, el dissabte, els Castellers de la vila de Gràcia havien fet una gran actuació amb el 2de8 amb folre, el 3de8 i el 4de8. De la resta d’actuacions cal destacar que la Colla Jove Xiquets de Tarragona va fer diumenge a la Canonja el 3de8, el 4de8, el 9de7 i el pilar de 6. Els Xiquets del Serrallo hi van fer el 4de7 amb l’agulla. A Vallmoll la Colla Vella dels Xiquets de Valls va carregar el 3de8 i el 4de8 i va descarregar el 2de7 i el pilar de 6. Els Xiquets d’Alcover van fer castells de sis.