Bons minyons
Crònica 04/07/2011

Bons minyons
Crònica 04/07/2011

Els malves descarreguen la torre de 9 i coronen el pilar de 8 a la Festa Major de Terrassa. Van fer també el 3de9f i el 4de9f.

 

Els Castellers de Sant Cugat descarreguen el 4de8 per primer cop i els Sagals s’inventen el 4de7 aixecat per sota.

 

Intens cap de setmana casteller amb els Minyons de Terrassa com a protagonistes. Els egarencs tenien ganes de fer una gran Festa Major i van aconseguir el seu millor registre històric en aquesta diada. El Minyons han estat la primera colla en alçar gammes extra aquest any, la torre de 9 i el pilar de 8. De sortida van estrenar sense dificultats el 4de9f. A la segona ronda van clavar la torre de 9 amb folre i manilles, la que fa quaranta del seu historial. A la tercera ronda van completar el 3de9f, enguany ja en porten cinc i aquest és el tercer que descarreguen. Per culminar la gran actuació van carregar un èpic pilar de 8, sentenciat a caure molt abans de l’aleta. El van poder aguantar, entregirat, fins aixecar la ma. Aquest ha estat l’espadat de 8 més matiner de la història. Extraordinària diada per a uns bons Minyons que els quedarà tot el segon tram de la temporada per anar a més, amb l’anunciat 3de10 que no va arribar a temps.

A la diada de Terrassa la Colla Jove Xiquets de Tarragona es va treure l’espina amb el 5de8, aquest cop el va poder fer sense ensurts. De fet el van descarregar al migdia al Raval de Montserrat i a la tarda a Sant Cugat del Vallès. A ambdues actuacions també van fer el 3de8 i 4de8.

Per la seva banda els Castellers de Terrassa van ser prudents i van renunciar al castell de 8. Entre la vigília i la diada de diumenge van estrenar el 4de7 amb l’agulla, el 5de7 i van afegir al seu palmarès el 7de7 amb un enxaneta.

A Vic també es van veure castells de 9, els Capgrossos de Mataró van estrenar també el 4de9f i van fer el segon 3de9f de l’any. Mai abans de la Santes havien fer dos castells de 9 en una mateixa diada. Van completar també la torre de 8. Els Sagals d’Osona han estat noticia al inventar-se el 4de7 aixecat per sota, una estructura documentada però que no s’havia vist des del segle XIX. L’experiència aixecant castells per sota els ha servit per reinventar, en aquesta diada van fer el trenta-cinquè 3de7 per sota consecutiu de la colla. També van fer la torre de 7. En aquesta actuació els Castellers de Lleida van fer el 4de8 i la torre de 7.

A Sant Cugat del Vallès la noticia va saltar amb el primer 4de8 descarregat en la història dels Castellers de Sant Cugat. A més també van fer la novena torre de 7 de la temporada, any pletòric pels gausacs.

De la resta de resultats comentar el 4de8 i torre de 7 en solitari que van alçar els Xiquets de Reus en pròpia plaça el dia de Sant Pere. La Colla Vella dels Xiquets de Valls van fer el 3de8 i la torre de 7 el dissabte a Salou. Tanquem els resultats destacats de la setmana amb els Minyons de Terrassa que a la vigília van fer la torre de 8, van carregar el 4de8 amb l’agulla i van completar després el 4de8 i el pilar de 6 per separat.