Castells a l’Índia
Crònica 24/08/2011

Castells a l’Índia
Crònica 24/08/2011

Bon dia des de la ciutat de Thane, al costat de Bombai, a l’Índia, des d’on signem la crònica d’aquesta setmana tot just a punt d’embarcar-nos de nou cap a Catalunya després d’aquesta expedició d’una setmana dels Castellers de Vilafranca en terres asiàtiques.

El 3 de 9 amb folre dels verds a l'Índia.
El 3 de 9 amb folre dels verds a l’Índia.

Uns Castellers de Vilafranca que han completat la millor actuació feta mai a l’estranger, amb el 3 de 9 amb folre, el 4 de 8 amb l’agulla i la torre de 8 amb folre, al Festival del Janmashtami, a Thane, on actuaven al costat de les colles Govindes, unes agrupacions que també fan construccions humanes i que arriben als 8 i 9 pisos. És el cas d’aquesta edició, en la que dues agrupacions van arribar a clonar una semblança al que vindria a ser un pilar amb 9 pisos d’alçada però amb més suports, amb més bases de recolzament que no pas les que fan els castellers catalans. Han realitzat altres actuacions per la Índia però la més important va ser la d’aquest passat dilluns amb el 3 de 9 amb folre com a construcció més destacada.

Però repassem les altres diades que s’han celebrat al país en aquests darrers dies. A destacar la Diada de Sant Magí, en la que la Jove de Tarragona hi va fer la tripleta màgica, una tripleta màgica molt d’hora en aquesta diada tarragonina. La Colla dels Xiquets de Tarragona va fer la seva millor actuació històrica amb el 3 de 9 amb folre i el 5 de 8 descarregats. A més també van fer el 4 de 8. En aquesta Diada hi vam participar també els del Serrallo amb castells de la gamma alta de set i els de Sant Pere i Sant Pau amb els bàsics de 7 tot i que van fer un intent de torre de 7.

Parlant d’altres actuacions del cap de setmana, sobretot descatada la de Gràcia, en la que la colla local, els Castellers de la Vila de Gràcia es va folrar per primer cop: van bastir el 4 de 8, van carregar la torre de 8 amb folre, ara per ara el millor castell d’una colla barcelonina en aquesta temporada, i després van descarregar el 3 de 8. Actuació molt meritòria pels de la camisa blava. En aquesta Diada hi van ser també la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove de Tarragona. Aquestes agrupacions hi van bastir, com a castell més destacat, el 5 de 8.

Parlem d’altres actuacions interessants. Dir que a Igualada va haver-hi castells. 4 de 8 carregat dels Moixiganguers d’Igualada, un any després del primer que van descarregar en la seva història. Recuperen, per tant, els 8 pisos. En aquesta diada hi van reaparèixer els Minyons de Terrassa després del seu període de vacances i van descarregar com a millor castell la torre de 8 amb folre. Allà els Xiquets de Tarragona hi van fer també castells de 8.

I per últim també destacar la primera torre de 7 que van descarregar els Margeners de Guissona en la seva història. Ho van a Mollet. Era el primer cop que aconseguien el 2 de 7. Ara, per tant, ja tenen un sostre més alt la colla de les terres lleidatanes. També van descarregar (això ja no és notícia, però que sí és novetat) la torre de 7 els Xicots de Vilafranca, la primera que feien aquesta temporada.

Des de Thane, des de l’Índia, res més. La setmana que ve us parlarem ja des de Catalunya.