Cala Montgó – Quim Xena

Cala Montgó – Quim Xena

Quim Xena, un disc i un llibre

En Quim Xena té la veu greu i la seva paraula arriba amb força.

Jo el vaig conèixer al Tradicionàrius de l’any 1993 amb el grup La Garota de L’Escala.  Portaven un recital de cançons marineres que estava a les antípodes de les gresques de Festa Major amb anuncis de rom, gorres amb àncores i samarretes de ratlles.  Sonaven bé i va ser una sorpresa agradable.

Quim Xena

Va passar el temps i, des de La Cellera de Ter, em va arribar una maqueta del duet Josep Cruanyes i Quim Xena.  Molt bona.

L’any 2003 ens va obsequiar amb una versió de la cançó En Joan Roig extreta del Cançoner de Pineda que la porto fixa al meu iPod.

Estat natural va ser la següent sorpresa.  Era un CD amb poetes catalans versionats o re-versionats: Salvador Espriu, Josep Maria de Sagarra, Rosa Leveroni, un altre tema del Cançoner de Pineda i Les bruixes del Maresme amb lletra i música del propi Quim Xena.  Als discos i les actuacions també hi podreu sentir la deliciosa veu de Rosa d’Osor, la seva companya a la vida i a la música.

A l’estiu del 2010 s’ha superat.  Acabo de rebre un CD amb quinze havaneres a guitarra sola i, si et compres el disc, t’obsequia amb el llibre Tot afinant la vella guitarra amb 200 pàgines de les seves vivències com a músic a Calella de Palafrugell de 1979 a 1984.  Si abans de comprar-lo voleu assaborir-ne un tast, visiteu la seva pàgina web o busqueu-lo al youTube.  Quim Xena és un gran personatge.  M’agrada escoltar la seva veu, la seva guitarra i la seva tria de repertori.  Que no se li acabi la corda.
—————
Aquí teniu un altre tema d’en Quim Xena al Youtube.