Calafell – Grup VELES I VENTS

Calafell – Grup VELES I VENTS

En Xicu Sànchez Carcassés amb els membres del grup Veles i vents a la Cantada de Calafell (octubre 2012)

Em fa l’efecte que ja hem escoltat grups de les comarques gironines, barcelonines, fins i tot de Lleida i, ara que? Toca Tarragona, no?

L’havanera cada dia té més gent afeccionada a les comarques tarragonines, i més concretament, a la Costa Daurada. Es fa una cantada important: la cantada de Calafell. I el grup destacat d’aquesta població és Veles i vents. El contrabaix en Francesc Urpí, en Ferran Robusté l’Isidre Papiol i en Pau Saura complementen les guitarres i l’acordió. I tres veus: en Jordi Voltà, en Fermí Alari i l’Enric Olivella.

Cada any progressen més i la seva qualitat és més destacada. L’any passat van treure un nou treball discogràfic “El segon cec”. I Veles i vents obrien aquest treball amb la cançó que va escriure expressament, amb un poema del calafellenc Joan Nin, en Josep Bastons. Va anar a la cantada i va dir: l’any que ve faré una cançó. Com que la cantada és molt divertida i la gent s’ho passa bé, va buscar un ritme animat, una mena de rumba. I amb el títol de “Calafell” escoltem al grup Veles i vents.