Cap de setmana aigualit
i sense castells de 9

Cap de setmana aigualit
i sense castells de 9

La pluja va obligar a suspendre diades o canviar-les d’emplaçament. Tot i això s’han produït registres interessants.

El mal temps ha condicionat el cap de setmana casteller, que no ha deixat cap castell de 9 pisos. La diada dels Capgrossos de Mataró es va haver de suspendre i els de Sants es van quedar sense provar el 3 de 9 i els locals el 7 de 8.

A Guissona si que s’hi van poder alçar castells. Els Minyons de Terrassa van fer la millor actuació del cap de setmana. Van completar la torre de 8, el 5 de 8, el 3 de 8 i el pilar de 6. Malauradament, però, Guissona no ha pogut revalidar la condició de plaça de 9 aquest any. Un fet que de ben segur ha estat compensat per la gran actuació de la colla local, la millor des de la seva creació, els Margeners van completar el 4 de 8 per segon cop i van sumar-hi la torre de 7 i el 5 de 7. Els de la Vila de Gràcia hi van fer també el 4 de 8 i la torre de 7.

A Vila-rodona les dues colles de Valls van tancar temporada. La Vella hi va portar el 5 de 8 i la Joves castells de 8.

A Manresa, dissabte, els Minyons hi van fer la torre de 8, la Vella la clàssica de 8 i els Tirallongues tres castells de la gamma alta de 7.

Diumenge a Vic, sota cobert enlloc de Centelles, els Sagals d’Osona van fer la seva millor actuació dels darrers anys. Van completar el 4 de 8, van recuperar el 3 de 8 i van estrenar el 9 de 7. Els de Sant Cugat van fer-hi la torre de 7 i els d’Igualada el 5 de 7.

A Terrassa els Bordegassos de Vilanova van tornar a fer el 4 de 8 i van fer un intent desmuntat de 3 de 8, també van descarregar la torre de 7. Els de Sabadell també van fer el 4 de 8 i la torre de 7 i els Castellers amfitrions la torre de 7.

A Barcelona, al Clot, els Castellers barcelonins van fer el 4 de 8 i el cada cop més habitual 7 de 7. Els Xics de Granollers hi van carregar la torre de 7 i els d’Esplugues van fer gamma alta de 7.

A Altafulla tan sols s’hi va fer una ronda, degut a la pluja. Els Xiquets de Tarragona van fer el 4 de 8, deixant la torre de 8 aparcada fins diumenge vinent. Els locals van fer el 5 de 7 i els del Vendrell no van poder alçar cap castell.

Aquest cap de setmana també s’han vist dos intents desmuntats de torre de 7. Els de l’Arboç la van provar per primer cop a Cornellà i els d’Esplugues tampoc van poder fer-la a Terrassa.