Cara i creu per la Diada
Crònica 12/09/2011

Cara i creu per la Diada
Crònica 12/09/2011

Les diades castelleres al voltant de l’11 de setembre han deixat força registres però tant sols un castell de 9, el que la Vella va fer dissabte a Valls. També cal anotar el mal paper de la Joves en la vigília de dissabte. De la resta a destacar el primer 4 de 8 dels de Guissona.

A Valls dissabte al vespres es va viure una diada de cara i creu entre els xiquets del bressol casteller. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va fer una bona diada amb un flamant 5 de 8, que vol pujar un pis més, un bonic 3 de 9, una treballada torre de 8 i un esvelt pilar de 6. Bon repertori a portes de la diada de diumenge a Tarragona. Ben al contrari la Colla Joves Xiquets de Valls que va sortir mal ferida d’aquest derbi menor del calendari vallenc. Els vermells van carregar la torre de 8 de sortida, caiguda dolorosa però assumible. A la segona ronda van tirar per terra qualsevol possible símptoma de recuperació. Van carregar tant sols el 3 de 8, amb una caiguda de les que deixen la colla tocada. Van haver d’acabar amb un modest 4 de 7 i amb tots els dubtes de món sobre el rendiment que poden oferir en breu.

De la resta de diades destacar el primer 4 d 8 dels Margeners de Guissona, alçat a la seva Festa Major. És la segona colla de ponent en fer el carro gros i la segona a la història en fer-lo al primer intent. L’any passat ho van aconseguir els Moixigaguers d’Igualada, també ho havien fet els Arreplegats universitaris en un altre àmbit casteller. Els de Guissona, a més del 4 de 8, van fer el 7 de 7 i el 3 de 7 per sota. La millor actuació històrica de la colla. A la diada celebrada a la comarca de la Segarra els Capgrossos de Mataró van evidenciar les seves mancances rebaixant el previst, volien fer el 4 de 9 i hi van renunciar. Van fer el 4 de 8 i van carregar el 3 de 8. Els Nens del Vendrell van fer tres castells de 7.

A Tarragona també van veure’s castells destacats per la Diada. La Colla Jove Xiquets de Tarragona va completar l’últim 5 de 8 abans de pujar-lo un pisos més. Van provar també el 4 de 8 amb l’agulla, malauradament l’enxaneta del pilar va despenjar-se quan anava a introduir-se dins l’agulla i el castell va ser desmuntat. Van cloure amb el 3 i 4 de 8. Els Xiquets de Tarragona van obtenir idèntic resultat final, amb el 5, 3 i 4 de 8. Serrallo i Sant Pere i Sant Pau van fer castells de 7 a la rambla Nova.

A Badalona els Castellers de Barcelona van fer el 4 de 8 però van fallar en el primer intent de 3 de 8 d’aquest any. També van fallar en el 5 de 7. Els Xicots de Vilafranca hi van portar tres castells de 7 i els Castellers de Badalona van fer la dupla bàsica de 7.

A La Pobla de Montornès els Xiquets de Tarragona hi van fer el dissabte el 3 i 4 de 8 i els Castellers d’Altafulla el 3 i 4 de 7.

A Castellar del Vallès els Castellers de Sabadell van plantar la torre de 7 i a Montblanc els Castellers d’Esplugues la van carregar per primer cop aquest any. Els de l’Arboç hi van fer el 3 de 7 i els Torraires locals castells de 6.

Finalment a Menorca els Castellers de Vilafranca han completar una gira per les viles d’Es Mercadal, Maó i Ciutadella amb el resultat de tres clàssiques de 8 i diversos castells de 7.