Cassoleta de xai

Cassoleta de xai

(primavera)

 

Avui us proposo una recepta familiar de casa dels meus avis i que la mare ha fet sovint.

La podeu preparar en qualsevol moment de l’any, especialment en primavera. Una recepta molt fàcil de fer i que sens dubta repetireu. La podeu fer amb la carn del coll que resulta més gustosa i també millor de preu. Amb aquest recepta vaig participar en un programa de la CEE per promocionar la carn de xai per la importància que té en el medi ambient,  la manera de viure tant pel home com pel bestiar.

Ingredients: per 4 persones

  • 600 gr. de “collares”, tall de la part del coll no gaire gran.
  • 3 o 4 cebes, segons la mida, de Figueres
  • 3 grans d’all
  • 1 copa de vi blanc
  • 1/2 copa de vinagre
  • l’oli d’oliva verge extra, el necessari.
  • Pebre molt al moment i uns quants grans de pebre sencers
  • Un polsim de canyella de Ceilan.
  • Herbes aromàtiques: llorer, farigola, romaní i julivert

Cocció:

Posar en una cassola, tipus cocotte, un raig d’oli verge extra en el fons d’una cassola, afegir les cebes tallades.

Posar els talls de la carn de xai al damunt, afegir el pebre en pols molt al moment, els grans de pebre, les herbes aromàtiques (llorer, farigola, julivert i una mica de romaní). Aromes de camp i bosc, un polsim de canyella, el vinagre i la copa de vi blanc

Tot seguit ho posem al foc alt fins que arrenqui, passat aquest temps baixem el foc al mínim fins que està cuit. Ha de coure molt lent, lentíssim fins que està cuit. És una carn tan tendre que es fa molt ràpid.

Deixar reposar, els guisats i els estofats sempre són millor d’un dia per l’altra. O almenys una hora perquè les aromes es barregin bé. Escalfeu-lo bé abans de servir-lo.

 

Que vagi de gust!