Castells de 8 de pretemporada
Crònica 22/04/2013

Castells de 8 de pretemporada
Crònica 22/04/2013

Fins al 22 d’abril s’havien registrat divuit actuacions amb castells de vuit. Destaquen les cinc clàssiques de vuit dels Castellers de Barcelona, la colla més en forma en aquest 2013.

Els de Barcelona van ser els primers de bastir un castell de vuit enguany, ben d’hora, per Santa Eulàlia. A principis de març van estrenar ja el 3 de 8. La primera de les clàssiques del vermells va arribar a mitjans de març.

Els de Sabadell van estrenar el carro gros també d’hora, el 17 de març, i els de Sants el 3 de 8. Els següents van ser els de Gràcia, amb un 4 de 8 encara al més de març.

A l’abril va arribat el 4 de 8 de Sants, que ja havia fet el 3. Es van afegir els de Mataró amb el 4 de 8 i els de Gràcia sumant el 3 de 8. Aquest cap de setmana els Castellers de Vilafranca, els Minyons i la Colla Joves han estrenat el 3 de 8 i el 4 de 8.

Moltes són les actuacions celebrades el dia de Sant Jordi. Repasem les més destacades en el seu resultat.

Els Minyons va fer a Terrassa la clàssica de vuit i els Castellers el 2 de 7. També van fer un pilar de dol en record del casteller Ignasi Trullàs, mor en accident de trànsit el passat diumenge.

A Tarragona la Colla Jove va estrenar el 3 de 8 i el 4 de 8, mentre els Xiquets van estrenar el 4 de 8. Els Capgrsosos van fer a el 4 de 8 a Mataró i a casa seva els Xiquets de Reus el 2 de 7.