Castells de 8 primerencs
Crònica 11/04/2011

Castells de 8 primerencs
Crònica 11/04/2011

Sabadell i Gràcia estrenen el 4 de 8, Mataró el 3 de 8 i Minyons fa la clàssica i el pilar de 6.

A portes de l’inici de la temporada regular, coincidint amb Sant Jordi, les colles anticipen alguns registres de mèrit. Fins hi tot colles com Sabadell i Gràcia han ofert castells límit dins de la seva categoria.

La millor actuació del cap de setmana l’ha ofert a Barcelona els Minyons de Terrassa, amb la clàssica de 8 i l’espadat de 6. Han revalidat en un mateix dia els millors castells que havien fet fins al moment; torre de 7, 3 de 8 i 4de 8.Han estrenat a més el pilar de 6. A la diada de Can Jorba els Castellers de Barcelona i els de Lleida han fet el 5 de 7 com a millor construcció.

4 de 8 dels Castellers de la Vila de Gràcia

També diumenge, a casa seva, els Capgrossos de Mataró han anat d’estrena. Han aconseguit els primers castells de l’any amb la torre de 7 i el 3 de 8 com a destacat.

A Barcelona també s’ha vist un primerenc 4 de 8 dels amfitrions Castellers de la vila de Gràcia. Els més matiner de la història de la colla blava. Allà els de Badalona i els Xicots de Vilafranca hi han fet el 3 i 4 de 7.

Finalment a Vilanova els Castellers de Sabadell també han aconseguit un matiner carro gros. Han estrenat el 4 de 8 i han fet la segona torre de 7 de l’any. Els Bordegassos han fet els dos castells de 7.