Castells de 9 al Vendrell i Sants
Crònica 17/10/2011

Castells de 9 al Vendrell i Sants
Crònica 17/10/2011

La Jove completa dos castells de 9 al Vendrell i els Castellers de Mallorca coronen el 4 de 8 per primer cop.

La diada de Santa Teresa del Vendrell va deixar tres castells de 9 en tres hores llargues de castells. El nou format de quatre colles va allargar la diada, però, va permetre mantenir el nivell d’altres temporades.

La Jove de Tarragona va fer una gran actuació, amb una tripleta incomplerta. De sortida van coronar el 4 de 8 amb l’agulla. Després van poder completar, amb esforç, el 4 de 9 i el 3 de 9. Per primer cop van descarregar dos castells de 9 al Vendrell. La Vella de Valls va seguir insistien en estructures de futur, va completar amb eficiència el 5 de 8, el 3 de 9 i un 4 de 8 pensat per esdevenir en 4 de 9 sense folre. Van tancar amb el pilar de 6, aquest cop el van poder descarregar sense ensurts. La Joves de Valls va completar tres castell de 8, amb la torre de 8 com a destacat. El darrer cop que la van fer va ser el 10 de setembre quan la van tant sols coronar en una desafortunada diada. Diumenge se celebrarà la diada de Santa Úrsula on la Vella vol fer gamma extra i la Joves recuperar els 9 pisos. Per últim, al Vendrell aquest diumenge, els Nens van ensopegar d’entrada amb el 4 de 8 i van tenir en la torre de 7 el seu millor castell. Van renunciar a provar la torre i el 3 de 8.

A Sants, Barcelona, els Minyons de Terrassa van tornar a insistir en els castells que el dia 30 a Girona volen pujar un pis més. Van fer el 3 de 9, el 5 de 8 i el 3 de 8 amb l’agulla. També van completar amb encert el pilar de 6, dimecres passat a Caldes els va caure a la baixada. Els Castellers de Sants van estrenar el 5 de 8 però van fallar amb el 3 de 9. Després van completar el 3 de 8 i 4 de 8. Els Capgrossos de Mataró van signar la diada amb tres castells de 8, amb la torre com a destacar. Castells que volen pujar un pis mes d’aquí quinze dies.

Al monestir de Montserrat els Castellers de Vilafranca hi van fer el 4 de 8 amb l’agulla, el 5 de 8, la torre de 8 i el pilar de 7. Van descartar el castell de 9. Els Xicots de Vilafranca van fer la torre de 7 i els d’Igualada van provar-la sense èxit.

A Alcover s’hi van veure dues clàssiques de 8, la dels Xiquets de Reus a la primera i els Xiquets de Tarragona amb un 4 de 8 previ desmuntat.

A Esplugues els Castellers de Lleida van descarregar el 4 de 8 i van carregar el 3 de 8. Els Castellers de Terrassa van completar la torre de 7 i els d’Esplugues van fer-ne un intent desmuntat.

A Granollers els Castellers de Sabadell van tornar a fer la clàssica de 8 i els Sagals d’Osona van tornar a fer el 4 de 8, repetint l’actuació del dimecres abans a les Corts on l’havien completat per primer cop després de tres anys. També hi van fer la torre de 7. Els de Granollers van recuperar la torre de 7, feia anys que no carregaven.

També van fer la torre de 7 els Bordegassos de Vilanova, en aquest cas a l’Hospitalet del Llobregat. La Jove local va fer els dos castells de 7.

A destacar la diada de dissabte a Palma on els Castellers de Mallorca va coronar el seu primer 4 de 8, sent la segona colla illenca que assoleix. Els de Manacor el van coronar ara fa dos anys. Els Al·lots de Llevant en aquest ocasió i van fer el 4 de 7 amb l’agulla i els de Guissona el 3 de 7 per sota.

Per acabar, mirant encara més enrere, destacar l’actuació del dia del Pilar dels Minyons de Terrassa a Caldes de Montbui. Els malves van fer el 3 de 9 i van convertir Caldes en plaça de 9. La colla de local va carregar el 3 de 7, recuperant els 7 pisos.

També dimecres passat a Barcelona, a Les Corts, els Castellers de Barcelona van fer la seva millor diada de l’any. Van completar tres castells de 8: el 4 de 8, la torre de 8 i van estrenar el 3 de 8.