Castells de 9 de dos en dos

Castells de 9 de dos en dos

Aquest passat cap de setmana s’han vist les primeres tripletes grans de la temporada: els primers doblets de 9 amb un gamma alta de 8. La Vella de Valls, el dissabte, i els verds de Vilafranca, diumenge, van estrenar el 4de9f. A més els vilafranquins van sumar el 5de8. Va ser el més destacat d’un cap de setmana ple de novetats i on rosats i verds mantenen un frec a frec amb els vallencs, de moment, al capdavant del Baròmetre 2018. Els verds són segons i la Joves de Valls se situa tercera.

Precisament en la gamma alta de 8 també va arribar el primer 3de8 amb l’agulla de l’any, obra dels vermells. La Joves de Valls va presentar-lo, tot i que només coronat. Els Capgrossos de Mataró van estrenar el 2de8f i els blaus de Gràcia va treure a passejar el 7de8.

En els vuit pisos també van entrar al Baròmetre el 3de8 dels Xiquets de Reus i el 4de8 de tres colles: Tirallongues de Manresa, Xicots de Vilafranca i Xiquets de Tarragona. Els vermells de Vilafranca, a més, van estrenar el 2de7 i els manresans el 5de7.

En els set pisos van entrar el 4de7 amb l’agulla dels liles de Cornellà, el 3de7 amb l’agulla dels cargolins d’Esplugues i dels blaus de Berga i el 4de7 dels Esperxats de l’Estany. Els d’Esplugues, a més, van estrenar el pilar de 5. Espadat que també van sumar els maduixots de l’Alt Maresme.

En els sis pisos van ser novetat el 2de6 dels de Montcada, dels gatos de Madrid i que també va coronar la Jove de Vilafranca. D’altres novetats va venir per part dels de Montcada amb el 5de6, el 3de6 amb l’agulla dels de Mediona i dels de Madrid i el 4de6 dels Vailets de Gelida.

Podeu repassar les 25 noves entrades al Baròmetre i l’estat de la temporada a l’App i web del Barometrecasteller.cat

També podeu llegir la crònica de la jornada a la Revista Castells: Rosats i verds ja van de tripletes.