Castells de 8 i de 7
Crònica 07/05/2012

Castells de 8 i de 7
Crònica 07/05/2012

Els Castellers de Barcelona fan la clàssica de 8.

Fins a sis colles ja han fet el 7de7 aquest any. La nova estructura arrela.

Quatre poblacions han vist castells de mèrit aquest passat cap de setmana, amb l’estrena inclosa de Perafort com a plaça de vuit. Terrassa, Centelles i Cerdanyola han completat l’escena castellística dels darrers dies.

A Cerdanyola del Vallès els Castellers de Barcelona han estrenat el 3de8, completant la seva primera clàssica de 8 de l’any. Tot i desmuntar un primer intent de 3de8, els de la camisa vermella, s’estan mostrant molt en forma aquesta temporada. Els Castellers de Cerdanyola van fer el 3de7 i el 4de7. Els primers de l’any.

A Perafort també s’hi van veure bons castells. La població va comptar amb un cartell de luxe amb Minyons i Joves de Valls. Els de Terrassa van signar la clàssica de 8 amb comoditat. La Joves van plantar també el 3de8 i el 4de8, a la tercera ronda es van decantar per estrenar el 7de7, un castell de recent invenció i que està essent un recurs utilitzat sovint; enguany ja l’han fet fins a sis colles. El 7de8, assolit per primer cop l’any passat, i l’inèdit 7de9 amb folre poden tenir el seu protagonisme en aquest any de Concurs.

A Terrassa la Jove de Tarragona també va fer la clàssica de 8, la segona de l’any i en aquest cas a domicili. Els Castellers de la vila de Gràcia van tornar a fer el 4de8 i 2de7, aquest cop fora de casa. Els Castellers de Terrassa també van revalidar el 2de7 que ja havien alçat per sant Jordi.

Finalment a Centelles els Sagals d’Osona van completar el segon 4de8 de l’any. També van estrenar el 7de7 i l’especialitat de la casa: el 3de7 per sota. Els de la Sagrada Família van fer el 3de7 i el 4de7 i els d’Esplugues el 4de7.