Catedral rosada
Crònica 28/05/2012

Catedral rosada
Crònica 28/05/2012

La Vella de Valls alça el primer 5 de 8 de l’any

La temporada s’anima i les colles capdevanteres pugen el nivell dels seus castells. Si fa una setmana feien el primer castell de 9, dissabte passat la Colla Vella va bastir la catedral.

A Reus la Vella de Valls va completar el primer 5de8 de la temporada. També va fer el 3de8 i el 4de8, aquest al segon intent. La Jove de Tarragona hi va fer el 3de8 i el 4de8. Els Xiquets de Reus van estrenar un matiner 3de8, després d’un intent desmuntat i de completar el 2de7. Per la seva banda els Castellers de Sant Cugat van fer un gran paper lluny de casa seva amb el 4de8 i el 2de7.

El diumenge passat, a casa seva, els Castellers de Sabadell van fer el 3de8 i 4de8. Els Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Terrassa van fer el 2de7.

A la festa catalana de Barcelona, el dissabte, els Castellers de Sants van fer el 3de8 i la Jove de Sitges el 4de7.

Setmana anterior

Del cap de setmana del 19 i 20 de maig destacar el primer castell de 9 de la temporada. A la diada de Fires els Castellers de Vilafranca van plantar en pròpia plaça el 3de9, el primer que és veu aquest any. De sortida havien revalidat el 4de8 amb l’agulla. També van estrenar el 7de8 i el pilar de 7. Els Xicots van fer el 7de7, el Marrecs de Salt el 5de7 i la Jove de Vilafranca castells de 7. Tot plegat en menys d’una hora, en una diada celebrada a l’antiga (actuació simultàna de les colles).

D’aquell cap de setmana apuntar també el primer 2de8 de la Jove de Tarragona. El va fer a Barcelona, on Capgrossos de Mataró i Castellers de la vila de Gràcia van fer la clàssica de 8.

A la seva ciutat, els Xiquets de Tarragona acompanayts de la Vella de Valls van fer a la par la clàssica de 8.

A Granollers els Minyons de Terrassa van fer el 3de8 i el 2de7. Els Sagals d’Osona van fer el 4de8 i els Xics de Granollers el 5de7 com a destacat.

Finalment, al Milà, la Joves de Valls hi va portar el 3de8 i el 4de8, mentre els Bordegassos de Vilanova el 2de7.