Catedrals de la Vella
(Crònica 27/05/2013)

Catedrals de la Vella
(Crònica 27/05/2013)

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va estrenar la catedral per partida doble aquest passat cap de setmana. El dissabte a Reus va completar el 5 de 8 a la diada del Pallol. El van acompanyar del 3 de 8 i del 4 de 8, mentre els Xiquets de Reus van anotar-se la primera clàssica de vuit de l’any, amb l’estrena tant del 3 de 8 com del 4 de 8. Els Xiquets de Tarragona també hi van fer la clàssica amb l’estrena del 3 de 8.

Diumenge, al Firal de Vilafranca, al memorial Joan Sol, la Colla Vella va tornar a plantar el 5 de 8 aquest diumenge al migdia, amb idèntic resultat que el dia anterior. Els Capgrossos de Mataró van fer el primer 2 de 8 de l’any i, com els rosats, van completar també el 3 de 8 i 4 de 8. Els Xicots de Vilafranca van descarregar el 3 de 8, el primer de l’any.

A l’avantsala de la Patum els Castellers de Barcelona hi van portar el 3 de 8 i el 4 de 8, els Castellers de Sabadell el 3 de 8. Els Castellers de Berga van sumar el segon 4 de 7.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona van plantar el 3 de 8 i el 4 de 8 a Portugalete (Euskadi). Mentre els Castellers de Vilafranca van portar el 3 de 8 i el 4 de 8 fins a Frankfurt (Alemanya).

A la capital de l’Anoia, els Moixiganguers d’Igualada van anar d’estrena amb el 4 de 8; els Nens del Vendrell i els Castellers d’Esparreguera hi van fer castells de 7.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van estrenar el 2 de 7 a la festa del seu local. Els Castellers d’Altafulla hi van portar castells de 6. Per últim, els Al·lots de Llevant també van fer el primer 2 de 7 a les Fires de Manacor. Els Castellers de Mallorca hi van fer el 4 de 7 amb l’agulla.