Cinc colles amb el 3d9f de sostre

Cinc colles amb el 3d9f de sostre

Destaquen les novetats per dalt de la Colla Vella i dels Capgrossos i el primer castell de 8 dels de Sabadell.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls s’ha posat al capdavant amb la novetat del  3de9f i en tant que primera colla que té els dos bàsics de 9 al caseller. Els rosats passen davant dels verds de Vilafranca, que ara són segons. La Colla Joves Xiquets de Valls ha sumat el 5de8 i atrapa als malves de Terrassa, totes dues amb els mateixos castells en la tercera plaça. Els Capgrossos de Mataró han revalidat el 3de9f, el seu millor registre l’any passat, i també han estrenat el 2de8f, que no feien des del 2019. Els maresmencs passen per sobre dels d’Igualada i de Reus.

Els Castellers de Sabadell han pogut sumar el 4de8 de sostre –el seu millor castell del curs passat– i han presentat el 7de7 de tercer castell. La Colla Castellera Jove de Barcelona ha fet un destacat salt amb els primers 5de7 i 7de7 de l’any. Els Sagals d’Osona també han estrenat el 5de7. La Colla Castellera la Bisbal del Penedès ha situat el 4de6 amb l’agulla de tercer castell. Els Minyons de l’Arboç han posat el 5de6 de sostre, els Castellers de l’Alt Maresme han estrenat el pilar de 5 i els Castellers de la Selva han descarregat per primer cop el 2de6. Finalment, la Colla Jove de l’Hospitalet i els Laietans de Gramenet, amb les seves estrenes, han pogut reunir omplir les tres caselles amb la trilogia mínima de 6.

 

El top-ten de la setmana

Podeu veure el Baròmetre Estrella 2023 sencer a barometrecasteller.cat i llegir les cròniques al digital de la Revista Castells