Cistella – Marc del Pino

Cistella – Marc del Pino

Marc del Pino

Marc del Pino ha estudiat acordió diatònic a l’ESMUC.  Això vol dir que l’Escola Superior de Música de Catalunya, un dels més alts estaments de la música del país, ha acceptat l’acordió diatònic, aquesta eina rudimentària de fer ball que feien servir els músics del Pirineu al segle XIX i XX.  Però en Marc del Pino no és únicament un virtuós del diatònic sinó que també ha creat una variant d’aquest instrument amb 3 rengles amb allò que ell denomina el sistema simètric que li permet tocar com si fos un acordió cromàtic amb il·limitades possibilitats tècniques.

Manel Camp, com a Cap de Música Moderna de l’ESMUC, ha dirigit el projecte que es va presentar en públic el dia 9 de setembre al C.A.T. amb la sala plena i un escenari amb diverses formacions al servei d’aquesta experiència.  En una hora llarga van passar tota mena de ritmes i colors: del flamenc al balcànic passant per Quebec, Irlanda i París.

Escoltarem ara una de les melodies que té penjades Marc del Pino en el seu Myspace. Porta per títol “Cistella” i dona la mesura de les possibilitats tècniques d’aquest músic i de la coloració que obté d’aquest acordió diatònic.

————————————————

Marc del Pino, Aleix Armengol y Ramon Elias tocant al Curs Rural 2008