Coca de poma
(tot l’any)
El pastís de poma no té dificultat, és una recepta prou coneguda, tan sols necessites bons ingredients, utensilis que t’ajudin, 30 minuts per prepara-la i una hora de forn aproximadament.
Sempre és un bon recurs tenir-ne a casa per un berenat o un esmorzar:
El pastís, la coca o la tarta de la recepta que acompanyo, en comptes de posar-hi sucre vaig substituir-lo per fructosa, així la poden prendre els que volen tenir cura amb la dieta o els que no poden prendre sucre, també la pots fer amb panela, si la fas amb aquests ingredients no s’aconsegueix una massa amb volum però està igualment deliciosa.
Ingredients:
- 5 pomes no eren gaire grans
- 3 ous ecològics
- 1 iogurt natural (l’envàs l’utilitzarem com a mida per la resta d’ingredients)
- 3 mides de farina d’espelta ecològica
- 1 culleradeta de llevat en pols – no poso tot el sobre-
- 2 mides de sucre, o fructosa o panela, el que prefereixis
- 1/2 mida d’oli d’oliva verge extra
- La ratlladura de mitja llimona
- La farina i la mantega necessària per preparar el motllo
- La melmelada d’albercoc per decorar
Preparació i cocció
- He utilitzat un motllo desmuntable de 20 cm de diàmetre. L’he folrat amb paper especial per anar al forn. L’he emmantegat i enfarinat. Reservar
- Netejar les pomes, pelar-les, treure el cor, la grana i alguna part si està malmesa, a continuació tallar-les en lamines.
- Esprémer el suc de mitja llimona i posar la quantitat necessària per evitar l’oxidació. Reservar.
- Tamisar la farina i incorporar el llevat. Reservar
- A continuació i amb la batedora de varetes elèctrica muntar els ous i el sucre de manera que pugi el volum i ens quedi un color groc pàl·lid. Amb la fructosa o la panela no puja tant.
- Afegim el iogurt i l’oli d’oliva
- Incorporem delicadament la farina i el llevat químic.
- Abocquem la meitat de la massa en el motllo, que hem preparat amb antelació, i disposem la meitat de les pomes laminades.
- Afegim la resta de massa, a continuació, la resta de les pomes laminades, en forma circular com més ens agradi, que quedi bonic i empolsinem amb una mica de sucre.
- Entrar al forn, prèviament escalfat a 180ºC, uns 45 minuts. Passat aquest temps, comprovar punxant amb una agulla que tingueu, si surt neta estarà cuit. Si convé el podeu deixar uns minuts més.
- Retirar del forn i deixar refredar.
- Desemmotllar i posar melmelada d’albercocs perquè quedi millor presentat i més bo.
- A continuació, assaborir! acompanyat d’un cafè o un te, el que més t’agradi
Que vagi de gust