Com aquell que no vol la cosa

Com aquell que no vol la cosa

Jesús Ventura

Com aquell que no vol la cosa, hem arribat a Sant Joan. Tradicionalment, en aquestes dates el FES TA FESTA clou la temporada. És una qüestió purament convencional. De fet, la FESTA no s’atura, i durant totes les dates de l’any la Cultura Popular genera manifestacions festives i celebracions de tota mena.

Però el calendari escolar domina: la calor, les vacances, l’estiu… Arriba el temps de les fogueres i la coca, i arriba també el moment de cloure la temporada. La vint-i-dosena temporada, pel que fa al FES TA FESTA.

És també el moment de fer balanç. I de fer balanç, sobretot, d’aquesta nova era internàutica del programa. Des d’aquell Sant Jordi de l’any passat, la nostra web www.festafesta.net ha llençat a la xarxa 62 programes d’una hora de durada que han generat unes 200 seccions de temes diversos que queden “penjades” al web per al consum aleatori posterior a la seva emissió.

Sota l’aixopluc dels seus noms genèrics, Històries de gegants, Expedient C, Danses, Els temes d’en Xino, Rourenfolk, Els Minuts de l’Aguilà, Clàssics de cobla o La columna, el magnífics altruistes col·laboradors del FES TA FESTA han dipositat a la xarxa una munió d’informació de cultura popular i tradicional que hom pot assaborir en qualsevol moment i a qualsevol hora.

També hom pot rememorar la temporada castellera completa rellegint les cròniques d’en Carles Esteve que resten penjades a la xarxa juntament amb les fotografies del castells assolits més importants.

És l’hora també dels agraïments: en primer lloc a tots els col·laboradors que esmentava fa un moment i als esporàdics que ens han ajudat a dur a terme aquest projecte; també a les emissores que han confiat en nosaltres des del primer dia (Canal 20-Ràdio Olèrdola i Ràdio Bellpuig) i que han d’esdevenir els pioners d’una xarxa d’emissores que a poc a poc aniran afegint-se a la llista.

Per que del que no és l’hora, és de cap tipus de comiat. El FES TA FESTA segueix, també a l’estiu, amb nous col·laboradors i noves seccions: els “Contes i mentides”, amb l’Albert Estengre i “Els secrets de l’etnològic” amb en Gustau Moles. Tampoc s’aturen les cròniques castelleres. A la resta de col·laboradors tant sols un a reveure. Després de 10 programes estiuencs, al voltant de l’11 de setembre, els tornarem a rebre amb els braços oberts per seguir gaudint del seu treball i la seva saviesa.

El FES TA FESTA no s’atura. No té aturador. Per a tots nosaltres, els que fem el programa, fer-lo és una veritable festa. Esperem que també ho sigui per a tots vosaltres.