Com fer arbres

Com fer arbres

El paisatge del pessebre que fem a casa ha de tenir alguns arbres. Us explicaré una manera molt senzilla de fer uns pins. Necessitarem: fregalls metàl·lics, troncs d’arbre petitons d’uns 20 centímetres, cola blanca, un tros de porexpan que podem reciclar d’embalatges i pintura en esprai de color verd, millor si en podem tenir dos pots un de verd més clar i un altre més fosc.

El procediment és molt senzill:

  1. Agafem un fregall metàl·lic i l’obrim una mica amb les mans fins que ens quedi en forma allargada.
  2. Protegint els espais i les mans per no embrutar,  pintarem amb la pintura en esprai les capçades dels arbres. Si tenim pintura de dos colors primer posarem la pintura fosca i quan estigui seca li donarem uns tocs amb la pintura més clara.
  3. Amb cola blanca enganxem el fregall a l’extrem d’un dels troncs. Procurarem que els troncs per un extrem estiguin bifurcats en dues o tres branquetes.
  4. Utilitzarem el porexpan per clavar els arbres i deixar que s’assequin. Aquest mateix porex el farem servir per que els arbres s’aguantin drets al pessebre.
  5. Si fem arbres diversos, procurem que tinguin diferents alçades. Els podem posar junts fent un bosquet tots clavats en el porex que després haurem de dissimular amb terra.

Aquest procediment de fer arbres és una evolució del procediment clàssic que consisteix en enganxar un tros de molsa verda a la punta d’un tronquet. L’avantatge d’aquest sistema fet amb fregall és que els arbres es conserven bé d’un any per un altre i no hem de fer servir molsa.

Enric Benavent Vallès

Si esteu interessats en el tema, visiteu aquest blog.