Compota de poma

Compota de poma

La compota és una preparació de fruita neta, fresca o seca, cuita amb aigua i sucre, aquest sucre el podem substituir per fructosa, panela o sense i aromatitzar amb alguna espècie com la canyella o la vainilla.

La compota també és una manera de conservar la fruita quan hi ha un excedent o simplement per tenir aquesta bona preparació al rebost.

Amb la compota de poma podem preparar unes postres, un berenar o un esmorzar sola o acompanyada d’algun làctic o també és un excel·lent guarniment per acompanyar una llonza de llom fumat, botifarra bona, en aquest cas no posaríem ni sucre ni canyella, o també per acompanyar un plat de mar i terra com seria el bacallà amb sobrassada i mel.

Ingredients:

  • 6-8 pomes segons la mida.
  • L’aigua mineral necessària per cobrir les pomes una vegada netes, tallades i posades a la cassola.
  • El sucre, depèn del gust de cadascun i de la varietat de la poma, com orientació podeu posar una cullerada petita de sucre per cada poma.

La meva proposta:

  • Una vegada estiguin les pomes netes, trossejades i posades a la cassola, on faràs la compota, pots empolsar lleugerament amb sucre. Menys sucre, pel meu gust, sempre és més.
  • Una branqueta de canyella o de vainilla.
  • Un trosset de pell de llimona.
  • El suc de mitja llimona.

Coure fins que la poma estigui cuita, uns vint minuts aproximadament.

Remoure de tant en tant amb una cullera de fusta.

Retirar la cassola del foc, degustar temperat o esperar que es refredi i empotar en pots de vidre prèviament esterilitzats.

Duració aproximada: un mes a la nevera. Si voleu conservar-la durant més temps, podeu posar els pots de vidre al bany maria i conservar.

 

Què vagi de gust!