Crema de carabassa
Crema de carbassa amb formatge blau
La crema de carbassa és un dels sopars preferits quan arriba la tardor, per al dia a dia, acompanyada amb formatge emmental ratllat o uns crostonets de pa fregit o torrat.
De carbassa, n’hi ha centenars de varietats: carbasses d’estiu i d’hivern: com la carbassa de cabell d’àngel, de rabequet, de moro o turbant, vinatera, rodoneta o violi, la carbassa d’esponja, les de la pell arrugada excel·lents per cuinar, les llises del Llevant, algunes varietats locals conservades per pagesos i els bancs de les llavors com la carbassa de ferro de la comarca d’Osona, o les carbasses per decorar etc.
La carbassa té moltes propietats, destaquen les antioxidants (protegeixen les cèl·lules de l’envelliment, ajuden a prevenir malalties degeneratives i cardiovasculars) i són riques en vitamines A, B1, C y E.
A la cuina la utilitzem en preparacions dolces i salades i cuinada de moltes maneres sent l’ingredient imprescindible per fer un bon caldo però avui prepararem una deliciosa crema de carbassa molt fàcil de fer i una de les preferides de la tardor.
Ingredients (per a dues persones):
- mitja carbassa rodoneta ecològica
- un all porro ecològic
- una patata
- un litre de caldo de verdures preparat amb antelació.
- oli d’oliva verge extra
- flor de sal
- pebre en gra molt al moment
- formatge blau per acompanyar perquè els formatges blaus és en aquest moment del calendari quan estan en el seu millor moment.
Preparació
- Peleu la carbassa, treure la grana i tallar-la en trossets. Reservar.
- Netegeu molt bé el porro, entre les fulles es posa la terra de l’hort quan es reguen.
- Talleu el porro en trossets d’uns 4 cm, es pot aprofitar, també, el tros verd més tendre del porro. Reservar
- Peleu, rentar i trossejar les patates.
Cocció i presentació
- En una cassola on ens càpiguen tots els ingredients, posem oli d’oliva per fer un sofregit amb el trossets de porro. Fins que comencin a enrossir.
- En aquest moment afegim els trossets de la carbassa i de la patata.
- Doneu un parell de voltes amb una espàtula i deixar ofegar una mica.
- Tot seguit incorporem el caldo de verdures que haurem escalfat i deixem coure fins que les verdures es desfacin, uns 20 minuts. Afinem de sal
- Retireu del foc i passem pel minipimer.
- Emplateu la crema de carbassa ben calenta, afegir pebre molt al gust i repartir uns daus de formatge blau.
Que vagi de gust!