Crema de carabassa

Crema de carabassa

Crema de carbassa amb formatge blau

 

La crema de carbassa és un dels sopars preferits quan arriba la tardor, per al dia a dia, acompanyada amb formatge emmental ratllat o uns crostonets de pa fregit o torrat.

De carbassa, n’hi ha centenars de varietats: carbasses d’estiu i d’hivern: com la carbassa de cabell d’àngel, de rabequet, de moro o turbant, vinatera, rodoneta o violi, la carbassa d’esponja, les de la pell arrugada excel·lents per cuinar, les llises del Llevant, algunes varietats locals conservades per pagesos i els bancs de les llavors com la carbassa de ferro de la comarca d’Osona, o les carbasses per decorar etc.

La carbassa té moltes propietats, destaquen les antioxidants (protegeixen les cèl·lules de l’envelliment, ajuden a prevenir malalties degeneratives i cardiovasculars) i són riques en vitamines A, B1, C y E.

A la cuina la utilitzem en preparacions dolces i salades i cuinada de moltes maneres sent l’ingredient imprescindible per fer un bon caldo però avui prepararem una deliciosa crema de carbassa molt fàcil de fer i una de les preferides de la tardor.

Ingredients (per a dues persones):

  • mitja carbassa rodoneta ecològica
  • un all porro ecològic
  • una patata
  • un litre de caldo de verdures preparat amb antelació.
  • oli d’oliva verge extra
  • flor de sal
  • pebre en gra molt al moment
  • formatge blau per acompanyar perquè els formatges blaus és en aquest moment del calendari quan estan en el seu millor moment.

 Preparació

  • Peleu la carbassa, treure la grana i tallar-la en trossets. Reservar.
  • Netegeu molt bé el porro, entre les fulles es posa la terra de l’hort quan es reguen.
  • Talleu el porro en trossets d’uns 4 cm, es pot aprofitar, també, el tros verd més tendre del porro. Reservar
  • Peleu, rentar i trossejar les patates.

Cocció i presentació

  • En una cassola on ens càpiguen tots els ingredients, posem oli d’oliva per fer un sofregit amb el trossets de porro. Fins que comencin a enrossir.
  • En aquest moment afegim els trossets de la carbassa i de la patata.
  • Doneu un parell de voltes amb una espàtula i deixar ofegar una mica.
  • Tot seguit incorporem el caldo de verdures que haurem escalfat i deixem coure fins que les verdures es desfacin, uns 20 minuts. Afinem de sal
  • Retireu del foc i passem pel minipimer.
  • Emplateu la crema de carbassa ben calenta, afegir pebre molt al gust i repartir uns daus de formatge blau.

 

Que vagi de gust!