Crònica 02/08/2010

Crònica 02/08/2010

Vilanova vs Martir’s, duel de places amb castells de 9

3 de 9 dels verds a Martir’s Street

La diada de Festa Major de Vilanova i la de Martir’s Street a Vilafranca van rivalitzar aquest dissabte per saber en quina de les dues s’hi veurien millors castells.

A final castell de 9 a les dues places, pràcticament a la mateixa hora. A més a Vilafranca s’hi va poder veure la millor actuació del cap de setmana per part d’una colla i a Vilanova en el seu conjunt de diada.

A la plaça de la Vall del Castell, en motiu de la festa recuperada de Martir’s, els Castellers de Vilafranca van alçar el desè 3 de 9 de la temporada. Prèviament van fer el 5 de 8, castell que la colla va donar tant sols com a carregat degut al despenjament de dos dels seus components. Un fet que segons les normes del Concurs està tolerat i per tant es pot considerar el castell com a descarregat. La caiguda no va tenir més conseqüències i els dos nens van poder seguir pujant. Després del 5 i del 3, a la tercera ronda, van fer el 4 de 8 amb l’agulla i el pilar de 7. Una actuació de gran nivell i que es podria entendre com a resposta a la no contractació per actuar a Vilanova i també a la voluntat de potenciar aquesta diada. A Martir’s també s’hi va poder veure el 4 de 8 dels Castellers de Barcelona i tres castells de 7 de la Colla Jove de Castellers de Sitges.

A Vilanova la Colla Vella dels Xiquets de Valls va complir tot i que venia tocada de caure el passat cap de setmana i dimecres vinent te el compromís del Firagost a Valls. De sortida va fer el 2 de 8 amb folre. De segon castell van voler agradar i van fer el 3 d 9 amb folre, aquest més reforçat que els darrers. Ha estat el cinquè de l’any i han trencat la ratxa de dues caigudes consecutives en aquest castell. De tercer va optar per un senzill 4 de 8. Els Bordegassos de Vilanova van estar encertats i van poder carregar el 4 de 8, castell que feia cinc anys que no alçaven. La Colla Jove Xiquets de Tarragona va fer un bon paper amb el 5 de 8 i l’estrena del 2 de 8 amb folre, també van fer el 3 de 8.

Finalment aquest diumenge a Vilallonga del Camps s’hi van tornar a trobar vallencs i tarragonins. La Jove de Tarragona va supera a la Vella de Valls amb un altre 5 de 8, a més del 2 de 8 folrat i un 4 de 8. La Colla Vella va fer el 2 de 8 amb folre i el 3 i 4 de 8. Els Xiquets del Serrallo i van fer el 3 i 4 de 7.