Crònica 05/07/2010

 

Crònica 05/07/2010

ELS MINYONS FAN EL PRIMER GAMMA EXTRA DE L’ANY.

 

Els Minyons de Terrassa van fer a la seva Festa Major el 2 de 9 amb folre i manilles, en un cap de setmana amb set castells de 9 de Minyons, Vilafranca i Mataró.

El 2 de 9 amb folre i manilles dels Minyons a Terrassa.

Els Minyons de Terrassa han aixecat el primer gamma extra de la temporada, el 2 de 9 amb folre i manilles en la diada de la seva Festa Major. Els malves no feien la torre de 9 per Festa Major des del 2005, darrer any en que es va veure a Terrassa.

Els Minyons en la diada de vigília ja van alçar el 3 de 9, el 5 de 8 i el 2 de 8. L’endemà diumenge van fer el que de moment es la millor actuació de l’any. Van estrenar el 4 de 9, van completar amb esforç el 2 de 9 i van coronar el 3 de 9 (fruit del cansament i relaxació). També van tornar a fer el pilar de 6 que tenien abandonat des del mes d’abril.

Els Capgrossos de Mataró també hi van portar el 3 de 9, el segon de l’any, a més del 2 de 8 i el 4 de 8. Mentre els Castellers de Terrassa van arribat tocats a la diada, a la vigília havien cornat el 4 de 8, patint una dolorosa caiguda. El diumenge van fer tornar a fer llenya i no van poder acabar l’actuació, van fer dos castell de 7.

A Vic els Castellers de Vilafranca van fer la seva millor actuació de l’any, amb un tripleta més el pilar de 7. Els verds van tornar a fer el 3 i 4 de 9, acompanyat del 4 de 8 amb l’agulla i l’espadat de 7.

Els Sagals d’Osona van poder fer el seu primer castell de 8 de l’any, van coronar el 3 de 8 però la caiguda els va impedir estrenar el carro gros. Els Castellers de Sants van signar una clàssica de 8 incompleta, el 2 de 7 els va quedar tant sols coronat.

A Cornellà els Castellers de Lleida també van fer la clàssica, amb el 4 i 3 de 8 i el 2 de 7. Però el 2 hagués pogut ser de 8 si no l’haguessin desmuntat. La Colla Joves Xiquets de Valls va sortir per darrera dels lleidatans amb un 4 de 8 i dos castells de 7. Els locals van fer dos castells de 7 també.

A Barberà del Vallès, diumenge a la tarda, els Castellers de Sabadell van descarregar el seu primer 2 de 7 de l’any. Allà els de Vilanova i Sitges van fer castells de 7.

Dissabte a la tarda la Colla Vella dels Xiquets de Valls va fer al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau la clàssica de 8 i el pilar de 6. Els locals van fer el seu primer 4 de 7 amb l’agulla i els de Torredembarra van carregar el 3 de 7.

A Vilafranca, en motiu del Vijazz, els Castellers de Vilafranca també van fer la clàssica de 8 i un 5 de 7 de propina.

Per últim comentar que l’actuació que tenien prevista els Xicots de Vilafranca per aquest diumenge a Baó (Catalunya Nord) va ser suspesa després que la colla patis un atac vandàlic per part d’un grup de trenta persones que van perpetrar mentre dormien la nit abans en tendes ce campanya al camp de futbol de la població. La colla vilafranquina va decidir tornar cap a casa sense haver actuat. El que tenia de ser un cap de setmana de germanor es va convertir en un mal son. Des d’aquí el suport als Xicots i també als Castellers del Riberal que s’han mostrat consternats per l’actitud xenòfoba dels seus conciutadans.