Crònica 07/06/2010

Crònica 07/06/2010

Els Castellers de Vilafranca fan un doblet inaudit, dues actuacions de 9 en un mateix dia.

Els Minyons de Terrassa van fer també el 3 de 9 amb folre a Cornellà i La Selva del Camp es converteix en plaça de 9.

Els Castellers de Vilafranca van fer dues actuacions aquest diumenge, al migdia a Cornellà i al capvespre a la Selva del Camp. Dues diades amb castell de 9, un fet inaudit en un mateix dia i amb l’afegit de tractar-se de dues actuacions celebrades a un centenar de quilometres de distància.

El 3 de 9 amb folre dels Verds a La Selva del Camp.

A les dues diades, els Verds, van obtenir el mateix resultat. Ambdues actuacions son de moment les de més valor en la present temporada i van servir per “guanyar” el dos cara a cara que afrontaven.

Al migdia els vilafranquins van actuar al costat dels Minyons i van facturar el segon 3 de 9 amb folre de l’any. També van fer la torre de 8 folrada, van estrenar el 4 de 8 amb l’agulla (el primer que es veu enguany) i van descarregar el seu primer pilar de 6 de l’any (aquest a l’interior de l’església per la pluja). També van provar sense sort el 4de 9 amb folre, castell que va cedir just abans de coronar-se per un problemes per baix. Hagués pogut ser la tripleta més marinera de la història i va acabar sent, la caiguda amb el 4 de 9 amb folre, un contratemps però a l’hora estímul de cara al vespre.

Els Minyons de Terrassa van fer també el segon 3 de 9 amb folre de l’any. També van fer la torre de 8 amb folre i van descarregar el primer 5 de 8 de l’any (la primera “catedral” alçada dins d’una església). Bones sensacions per part dels malves que ja pensen en fer de gamma extra tan el 5 i com el 2.

Els de Cornellà van fer tres castells de 7. Totes les colles van sortir contentes i van corejar els seus crits de guerra a l’interior de l’església, en una imatge insòlita.

A la tarda els Castellers de Vilafranca afrontaven un altre cos a cos amb una de les colles grans del país, prop de Valls i amb la Colla Vella arribada de la Xina.

Els Verds van repetir el resultat del matí, millorant l’execució del pilar i renunciant al 4de 9 folrat. El 3de 9 amb folre, el tercer de l’any, ha estat el primer vist a la Selva del Camp que es converteix en la 42ª plaça (municipi) amb castell de 9 de l’era moderna. El consistori tarragoní ja ha anunciat que l’any vinent descobriran una placa commemorativa.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va anar a la cita de la Selva més relaxada. Sense exhibir el flamant 3 de 9f que van fer en terres asiàtiques. Va oferir un repertori amb el 2 de 8 folrat i els 3 i 4 de 8. Va donar la sensació que la Vella no va volen entrar en la batalla i que tenien el cap pensant la propera cita de Sant Joan a Valls davant l’eterna rival.

De la resta de diades cal destacar el 5 de 8 carregat dels Capgrossos de Mataró en la diada del seu aniversari. La caiguda va impedir veure el seu primer intent de castell de 9. Van fer a més el 2 de 8 amb folre i el 3 de 8. Allà els Castellers de Sants van estrenar el 2 de 8 amb folre (el més matiner del seu historial) i els 3 i 4 de 8. Els Castellers de Barcelona van sumar el 4 de 8 i el 2 de 7.

A Valls, a la diada del Pati, la Colla Joves Xiquets de Valls va adjudicar-se la clàssica de 8, amb el 3 i 4 de 8 i estrenant el 2 de 7. La Colla Jove Xiquets de Tarragona també va fer la clàssica de 8 i la Jove de Sitges la clàssica de 7.

Al Vendrell, en l’aniversari de la colla local, els Castellers de Lleida van fer el 4de 8 i van desmuntar dos intents de 3 de 8. L’actuació va celebrar-se dins de local de la colla amfitriona. Els Xiquets de Tarragona no van graduar-se encara amb els castells de 8 però si van estrenar el poc habitual 7 de 7 (amb dos enxanetes). Els Nens del Vendrell van fer tres castells de 7.

Per últim a Vic els Sagals d’Osona van coronar per segon cop aquest any el 2 de 7. En aquest actuació els Xicots de Vilafranca van fer tres castells de 7 i els Tirallongues de Manresa el 3 de 7.