Crònica 08/11/2010

Crònica 08/11/2010

Els Capgrossos de Mataró celebren la condició de nova colla gamma extra alçant la tripleta.

Els Minyons de Terrassa basteixen el 3 de 9 a Manresa i a Guissona.

El 4 de 9 amb folre dels Capgrossos a la seva Diada

El cap de setmana casteller ens ha portat alguns registres destacats, amb intents de castell de 9 en quatre places.

A Mataró els Capgrossos van estrenar a casa seva els galons de colla gamma extra, van fer la segona tripleta màgica de l’any, encadenant sis actuacions consecutives amb dos castells de 9 i afegint-hi en aquesta ocasió el 5 de 8. En aquesta diada els Castellers de Sants van fer la torre de 8 amb folre com a destacat, i també el 4 de 8 a banda de l’inusual 7 de 7 amb un enxaneta. Els Marrecs de Salt van repetir el seu millor repertori amb la torre de 7 com a millor castell.

El 3 de 9 amb folre dels Minyons a Guissona

Els Minyons de Terrassa han protagonitzat dues actuacions amb idèntic resultat: 3 de 9, 2 de 8 i 4 de 8. Dissabte ho van fer a Manresa i diumenge a Guissona. El camí cap el 3 de 10 sembla anar en ferm.
En aquestes dues actuacions els van acompanyar els Castellers de Barcelona amb castells de 8. Les dues colles amfitriones van fer gamma alta de 7, els Tirallongues de Manresa amb el 5 de 7 com a màxim i els Margeners també, tot i que van provar per primer cop i sense sort la torre de 7.

A Vila-rodona van tancar la temporada les colles de Valls. La Colla Joves Xiquets de Valls va quedar a un pas de carregar el 3 de 9, va completar el 5, 3 i 4 de 8. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va descarregar el 2, 3 i 4 de 8 i un pilar de 6 amb novetats.

També es van veure castells de 8 a Terrassa. Els Castellers de la Vila de Gràcia van fer el 4 de 8 al segon intent i la torre de 7. Els Castellers de Lleida van completar el 3 de 8, van desmuntar dues vegades el 4 de 8 i van fer la torre de 7 a la segona. Els Castellers de Sabadell van carregar un altre 3 de 8 i els Castellers de Terrassa es van conformar amb castells de 7.